9 d’abril de 2014

De violències

Els mateixos que van ordenar desallotjar a cops de porra els indignats asseguts pacíficament a les places, que indulten policies torturadors o que consideren com a intents de cop d'estat envoltar sense cap violència una institució; són els que després van instar les autoritats ucraïneses, democràticament escollides, a no fer us de la repressió policial davant manifestants que, tal i com vam poder comprovar "in situ" per TV, van arribar a estavellar una excavadora contra els cordons policials, van assaltar comissaries emportant-se armament, o van saquejar institucions públiques. Reprimir a qui està assegut mans enlaire a una plaça, i condemnar l'ús de la repressió contra els que assalten i incendien institucions públiques i maten policies.


Finalment, el suport gens soterrat de l'UE i USA als "indignats de Maidan" va provocar un canvi de govern a Ucraïna. Poc importa si alguns manifestants armats amb Kalashnikov, i sota banderes nazi, es van acabar imposant als menys violents.El missatge és clar: s'accepta un canvi de govern provocat per grups armats violents, tot i que abans s'haguessin pactat unes eleccions democràtiques anticipades. Acceptarien a casa pròpia aquesta tesi els paisos de l'UE o USA?

Ara l'altra meitat del país es revolta (de manera molt més pacífica, s'ha de dir) contra el govern resultant del cop d'estat. El govern colpista amenaça amb aplicar la llei contra el terrorisme, prohibir determinats partits i, fins i tot, les "idees separatistes". I com responen els professors mundials de democràcia? Doncs donant suport a la possible repressió del govern colpista de Kiev i culpabilitzant Rússia de les manifestacions.

Violència és allò que amenaça subvertir l'ordre i els interessos estratègics establerts pels paisos del G7, per si no quedava clar...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails