31 d’agost de 2013

11S. Via Catalana. Alguna dada sobre participació

Tot i que, diuen, hi ha sistemes fiables per a compatibilitzar les persones que poden assistir a una manifestació o concentració (càlcul de persones per m2), és habitual la discrepància total quant a participació.

Ahir la presidenta a l'ANC, Carme Forcadell, demanava una assistència a la Via Catalana del proper 11S superior a la de la multitudinària manifestació del passat any. Això voldria dir que haurien de participar a la cadena que travessarà el país de nord a sud més d'1,5 milions de persones (segons dades de la mateixa ANC). El repte llençat per l'ANC, aquesta vegada, sí que serà enorme.


La comptabilització dels assistents, amb el sistema de "cadena humana", no pot oferir tants dubtes: des d'El Voló a Vinaròs hi ha 368km, podríem arrodonir-ho a l'alça a 400km.
Una persona, amb els braços estesos fa més d'1m. Comptat 1m, en un recorregut de 400km, estaríem parlant de 400mil persones.

La xifra de més d'1,5 milions de persones correspondria a 4 cadenes com la proposada. És ben cert que hi haurà moltes persones dedicades a tasques organitzatives, i que hi haurà cadenes fora del territori català, però no crec que siguin ni 1/4 part dels participants a la cadena.

En fi, esperarem al recompte final tot i que, imagino, aquesta vegada no podrà haver gaires discrepàncies quant a xifres.

1 comentari:

ceronegativo ha dit...

¿Tú vas a ir, Iñaki?

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails