18 de febrer de 2013

L'omertà es trenca a l'oasi

Quan el President Maragall va parlar en seu parlamentària del 3%, pocs podien imaginar que el que semblava una insinuació més o menys justificada, acabaria sent la punta de l'iceberg d'un muntatge de corrupció i hipocresia sense precedents.
Lo del clan Pujol i la nova fornada de dirigents de CDC, i els seus negocis "paral·lels" a l'activitat política, era un secret molt poc secret. Lo dels interessos i "favors" de CiU amb determinats sectors de l'empresariat i l'alta burgesia del país, també. Casos com el d'en Millet ens poden semblar escandalosos, però ja ens els oloraven.
El que és veritablement fastigós, i demostra la baixesa moral de determinats sectors de la classe política del país, és saber que entre determinats partits del poder català i espanyol (CiU-PSC-PP) s'espiaven i guardaven draps bruts, no per a fer-los servir contra l'enemic, que ja seria lleig, sinó per a protegir-se davant l'enemic de les misèries pròpies.
Vist en perspectiva, sembla evident que a alguns el 3% d'en Maragall no els va escandalitzar tant per la denúncia en si mateixa sinó, més aviat, pel fet de trencar l'omertà existent a l'oasi sobre el que uns sabien dels altres i viceversa.

La patètica defensa dels nacionalistes catalans al govern, dient que es tracta d'un atac al procés sobiranista obert, em fa pensar ben seriosament si no serà aquesta nova passió independentista dels del "peix al cove" una fugida endavant per a poder continuar amagant les misèries i les corrupteles pàtries. Segurament algú es deu sentir més segur amb una agència tributària controlada pel poder propi, que amb una agència tributària "aliena", més difícilment "controlable". Més del mateix si parlem de fiscalies, comandaments policials, etc...
Crec que els amics d'ERC, gens sospitosos per a mi d'actituds corruptes o de doble moral independentista, s'haurien de pensar seriosament les companyies amb les que volen construir aquest nou país. Una fossa sèptica no és un bon lloc per a situar la cimentació d'una nova casa.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails