4 de setembre de 2012

BBVA vol acomiadar el 40% de la plantilla d'Unnim

Avui s'han iniciat les negociacions entre el BBVA-Unnim i la Representació Legal dels Treballadors (RLT) per a afrontar la reestructuració de personal necessària per l'absorció de les dues plantilles.
En el seu dia, quan es va anunciar l'adquisició d'Unnim Banc per part del BBVA, el representant territorial d'aquests a Catalunya, Xavier Queralt, va anunciar a bombo i plateret que no hi haurien problemes i que tot el procediment es faria via prejubilacions (d'una plantilla del BBVA de molta edat a Catalunya). 


En algun contacte informal amb la representació de BBVA, ja van començar a posar "peros" a aquella informació de Queralt.
Avui, en la primera reunió, han ensenyat les seves cartes: volen que la reestructuració només afecti als treballadors d'Unnim (això afectaria al 40% de la seva plantilla), i volen que la gent marxi amb prejubilacions barates (55% del salari brut) i amb acomiadaments "voluntaris" incentivats. Si no apareixen suficients voluntaris, ja avisen que els faran sortir...

Als representants de CCOO a l'empresa no ens han agafat desprevinguts, els hi esperàvem i, ja a la primera, ens han hagut de sentir.
Es preveuen dies durs. El BBVA ha volgut anestesiar la societat catalana amb promeses de no acomiadar personal, de mantenir obres socials i compromís amb el territori. Del primer compromís, el de la plantilla, ja es volen escaquejar. Els treballador@s ens defensarem. Esperem comptar amb el recolzament d'aquells que un dia van comptar a unes entitats al territori que, potser, han cregut totes les bondats d'aquesta multinacional.
Que la societat sàpiga que, de moment, els "amables" senyors del BBVA ja han començat a ensenyat les dents. Ara ens tocarà a nosaltres ensenyar-els amb qui se l'estan jugant.
La setmana vinet, més...
  


Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails