26 d’abril de 2012

Estat d'excepció

Les dretes estan crescudes i, davant la por de la gent per la situació econòmica i social, estan passant d'aplicar polítiques ultraliberals contra les classes mitges i baixes, a instaurar un veritable estat d'excepció per a garantir la total absència de contestació social.Dos companys estudiants, l'Isma i en Dani, estan detinguts de manera preventiva per exercir de piquet informatiu a la universitat el dia de la vaga general. Les detencions preventives són actuacions pròpies d'estats totalitaris. L'Isma i en Dani no estan a la presó per la gravetat dels presumptes delictes o faltes en que poguessin haver incorregut, estan la presó en previsió d'hipotètics delictes o faltes que puguin arribar a cometre en un futur... No tenen antecedents, hi ha informes favorables de la seva facultat, professors... És igual, no és una qüestió de perillositat social, és una qüestió d'exemplaritat i d'avís a qui vulgui exercir el seu dret de protesta.


Si els joves han de rebre una dosi d'exemplaritat, no haurien de ser menys els sindicalistes. Dos companys d'UGT i CCOO de la SEAT han estat detinguts i emmanillats per exercit de piquet el dia de la vaga general (la vaga encara és un dret legal dels treballadors). Van cremar contenidors? Van incendiar la fàbrica? Van agredir o lesionar algú? No, han estat denunciats per les empentes que es van creuar amb vigilants de seguretat.
No és un cas aïllat. A molts companys i companyes els hi estan arribant multes de fins a 4.000 euros per enganxar propaganda favorable a la vaga. Avís a navegats de cara a futures mobilitzacions...


El impresentable matón que actua des de la conselleria d'interior s'encarrega de crear el caldo de cultiu: barreja l'actuació dels piquets informatius, que van actuar durant el dia, amb l'actuació dels violents de la manifestació alternativa de la tarda a Barcelona. A tots els titlla de violents i un espectador poc informat podria pensar perfectament que en tots els casos es parla de qui va cremar contenidors al centre de Barcelona. Justifica les agressions policials a manifestants pacífics que estaven a Pl. Catalunya, un cop acabada la manifestació dels sindicats, dient que estaven en el lloc equivocat i que s'haurien d'haver quedat a casa. Aquests raonaments eren els habituals fa 40 anys.


A banda de sindicalistes i joves, la repressió arriba a d'altres àmbits. Persones que intentaven aturar el desnonament d'un seu veí van ser atonyinats pels mossos a Salt. Una iaia de 76 anys d'Almeria a qui van desnonar ha estat condemnada a una multa per una falta de coaccions per emmanillar-se a l'entitat financera que l'havia desnonada. Si amics, si: una iaia de 76 anys condemnada per coacció a una entitat financera!


Ara volen penjar vídeos per a identificar presumptes violents: “Se busca (viu o mort?)”. Sap la conselleria matona si les persones que puguin sortir al vídeos són totes elles majors d'edat? Sap la conselleria matona que hi ha lleis de protecció de dades? I de protecció dels menors?


Participar en una protesta pacífica (per exemple una “sentada”) volen que sigui igual a participar en actuacions violentes. Un comandament dels mossos va arribar a afirmar que si Gandhi hagués estat assegut pacíficament a Pl. Catalunya, també hagués rebut.
Però és que a banda de ser de feixistes equiparar la desobediència pacífica amb la violència, és de subnormals. Si la tensió social continua pujant, i equiparem la desobediència pacífica a la violenta, què pot evitar a molta gent a passar de desobediència pacífica a la protesta violenta?


Amb tot el que està passant, és fins i tot sorprenent el grau de contenció social. Esperem que cap ruc no faci saltar la convivència pels aires. Protestem i protestarem contra la injustícia del sistema. Si ens deixen fer-ho de manera pacífica, millor.

 Avui els iaioflautes han ocupat la conselleria-matona (#enelinteriordeinterior). És són el millor exemple que que no ens faran clavar el genoll a terra! 

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails