28 de març de 2012

Serveix fer vaga? Del nostre passat, pel nostre futur...

De entre totes les argumentacions que fan servir algun@s per a no fer vaga el #29M, segurament la més absurda, patètica i vergonyant és que les vagues no serveixen per res (o més imbècil encara: que només serveixen per a perdre 1 dia de salari).
Aquells que (encara) treballen 8h al dia, que (encara) tenen dret a vacances pagades, que (encara) poden agafar una baixa quan estan malalts o que (encara) poden gaudir de la seguretat econòmica i laboral d'un conveni; deuen creure que tots aquests drets els hi van caure del cel, o que els van aconseguir per la providència divina...
Els drets que tenim, i que molts volem conservar (i ampliar) per als nostres fills, són fruit de la lluita, les vagues i la unitat dels i les treballadores.
Tot això és molt senzill: uns tenen la paella pel mànec i d'altres estem a dins de la paella. Només amb la unitat en la defensa dels drets dels que estem a dins de la paella es poden reequilibrar les forces. Això és el sindicalisme i res més. Unitat dels treballador@s en la defensa dels seus interessos. La vaga general és un instrument més per a la defensa d'aquests interessos. 
Per això van lluitar els nostres pares. Si ells, en condicions molt més precàries, van ser capaços d'aconseguir coses... tenim dret nosaltres a dir que aquestes lluites no serveixen per a res?

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails