13 de setembre de 2011

A què juga Vila d'Abadal?

Vila d’Abadal no va entendre res. Per això el mateix dia de les eleccions va fer una “espantà” i va marxar corrent a plorar el seu resultat electoral en terres llunyanes. No entenia com era possible que, després de la feina feta, la PXC no perdés suport electoral i CiU no aconseguís la gran majoria que esperaven. Molts ja varem dir el seu dia que assumir determinats discursos de forces no democràtiques era un greu error. Que les polèmiques com la de l’empadronament engreixaven la serp i afeblien els demòcrates favorables a la convivència.

Han passat les eleccions i l’alcalde de Vic torna a caure en el mateix error. La votació al Ple d’ahir de la moció de la PXC sobre el conveni de reciprocitat entre l’estat i el Marroc per a concedir el vot a les municipals al col·lectiu marroquí n’és bon exemple.
Primer de tot s’ha de dir que aquests convenis de reciprocitat ja estan signats amb d’altres països i suposen que els espanyols poden votar en aquell país, i els nacionals d’aquell país poden votar a l’estat. La moció de la PXC demanava a l’estat espanyol que aquest acord no es signés amb el Marroc. L’argumentació era la de sempre: no estan integrats, maltracten les dones, són radicals religiosos, etc... El pitjor de tot és que l’alcalde de Vic va assumir aquests arguments i, introduint alguna petita modificació, va fer seva la moció.

Com molt bé escriu en aquest post Xavier Tornafoch, això sembla una argumentació pròpia del règim racista de Sud-àfrica. Argumentar que tots els marroquins són maltractadors o fonamentalistes és, a banda d’ignorant, absurd. Negar el vot a un col·lectiu molt determinat que viu a la ciutat és també absurd. Exigirem a aquest col·lectiu que pagui els seus impostos i compleixi les normes de la ciutat? Són vigatans per a complir les seves obligacions, però no per a tenir els seus drets fonamentals? Les exigències que volen demanar als marroquins les demanaran també per a d’altres col·lectius (inclosos els castellanoparlants)?

Sincerament, jo no sé a què juga Vila d’Abadal. Donar llibertat de vot al seu grup, per a quedar-se en minoria, només pot significar dues coses: o bé que continua tan perdut com l’endemà de les eleccions; o bé que no volia que la moció s’aprovés, però ell volia quedar, cara a la ciutat, com a contrari a la mesura. No sabria dir quina de les dues opcions em sembla més preocupant...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails