4 de juliol de 2011

Alarde 2011: millor que mai!

Al igual que fa un parell d'anys, enguany torno a partir les vacances: 10 dies a Irun per a celebrar les festes de Sant Martzial i l'Alarde del dia 30 de juny, un parell de dies a Vic i després vacances de platja i piscina a Lanzarote.

La primera part de les vacances ja les hem acabades. 10 dies a Irun en que hem pogut anar molts dies a la platja, hem fet una miqueta de muntanya (Penyes d'Aia) i hem gaudit de les festes.
Enguany les festes de Sant Martzial han estat immillorables. El dia 24 aparcàvem el cotxe i, abans de baixar, ja ens trobàvem la companyia de l'Alarde Mixt d'Olaberria assajant. El dia 28 la presentació de les cantineres i el 29 el concert de la Banda i la Revista d'Armes.

Les companyies arribant a la Plaça San Juan Arri, final de l'Alarde

L'Alarde Mixt tornava a recuperar una 10a companyia, la de Lapitze, perduda fa 11 anys per manca de gent. Lapitze és el meu barri Irundarra i, tot i que e
m feia una mica de pena deixar la companyia d'Olaberria (on portava des de sempre desfilant al "mixt"), vaig integrar-me a la nova companyia.
Dia 30 meravellós. Enrere semblen haver quedat aquells anys negres (de 1996 a 2005 aprox.) en que els integrants de l'Alarde Mixt érem agredits física i verbalment, es taponava el nostre pas i havíem de rebre protecció policial.

A la Placeta del Junkal, amb la general Ainhoa Ruiz de Arbulo, la cavalleria i les tropes

Fa ja uns quants anys que els incidents quedaven reduïts a la part baixa del carrer Major. Enguany ni això, quatre crits, algun xiulet i res més. Es veu que, fins i tot els més tradicionalistes, han assumit que no tenen res a fer.

Vam tornar a sortir més de 1.000 soldats (a l'Alarde tradicionalista són uns 8.000), però sobre tot vaig quedar parat de la gran quantitat de gent que animava i gaudia de l'Alarde des de les aceres. Molta més que qualsevol altre any.

Ekaitz com sempre (Hegoi també però en molta menor mesura) va gaudir de la festa com si fos un irundarra més. Per sort, ell aliè als conflictes que han portat a l'existència de dos Alardes diferenciats.


Arrankada de l'Alarde des de Mosku. Impressionants els primers instants. A partir del minut 8:38 surt la companyia de Lapitze, amb aparició estel·lar meva sobre el minut 9:25

A més, vam poder gaudir, per Mosku, de l'ambient festiu fins a les 23h... Una petita avantatja de que els nens es vagin fent grans...

Passada la festa i l'estada a Irun, demà marxem a fer les vacances de debò: les d'estar tirats!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quieres publicitar tu blog GRATIS !!! , entonces la CIUDAD DIRECTORIO es tu sitio , visitanos tan solo debes enviarnos tu fomulario en un máximo de 2 dias estar as en LA CIUDAD DIRECTORIO , http://laciudaddirectorio.blogspot.com/p/presentacion-y-formulario.html ANIMATE ES GRATIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!11

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails