24 de maig de 2011

Postal electoral (trencada). Indignats d'Aduna

Fa un mes us explicava en aquesta bitàcola una postal electoral ben curiosa i indignant. Al petit poble guipuscoà d'Aduna (molt a prop d'Andoain i a uns 20km de Sant Sebastià) només s'acabaria presentant una llista electoral, la del PP. Poble on sempre havia tingut àmplies majories l'esquerra abertzale, Bildu no va poder presentar llista per temes de "contaminació de candidats" i perquè els que no estaven "contaminats" eren massa joves i no es van veure en cor, així que el PP va muntar una de les seves famoses llistes fantasma amb gent d'altres poblacions d'Euskadi i d'Espanya.


Doncs bé, el passat diumenge, el poble d'Aduna va canalitzar la seva indignació d'una manera molt útil i pràctica: van anar a votar en bloc (86,46% de participació) i el PP, tot i ser l'única formació que es presentava no va poder entrar al consistori ja que no va assolir el 5% de vots mínim necessari. Els resultats van anar així:
  • PP: 12 vots (4,01%)
  • Blanc: 287 vots (95,99%)
  • Nuls: 1 vot (0,33%)
  • Abstenció: 13,54%
El consistori va quedar buit i ara vindrà el més divertit: s'ha de prorrogar el mandat de l'anterior consistori que... estava encapçalat per ANV!, partit que està il·legalitzat. Si això no és que et surti el tret per la culata...

Els ciutadans d'Aduna, indignats, van decidir que, ni jutges, ni partits immorals, ni paracaigudistes, decidirien el seu futur. Es van organitzar, van votar i van decidir. Doncs això, que està a les nostres mans...

PD: Aquí us deixo un altre exemple d'un poble que es nega a acceptar els paracaigudistes de les llistes fantasma. Es diu La Vilella Alta (Priorat), i només es van presentar dues llistes fantasma (PP i PSC). El resultat va ser aquest:
  • PSC: 0 vots
  • PP: 0 vots
  • Abstenció: 112 persones (100%)

1 comentari:

Francisco Sancho ha dit...

El tema d'aquest poble és de premi de civisme.

Assolir una participació del 86% i un vot en blanc del 96% en un poble de 300 votants és senzillament descartable probabilisticament parlant.

Per no dir que la cosa fa pudor a falsos empadronaments i a vot per correu. El PP pensaria que amb 10 vots per correu eren matemàticament invencibles, i ves per on.

Alerta, no jugeu amb aquestes coses: si el PP hagués tret 2!! vots més s'hauria emportat el 7 regidors en joc!!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails