28 de maig de 2011

Felip Puig: ja ha arribat!

Ho he dit més d'una vegada a aquest bloc: va ser un error assumir la responsabilitat d'interior, per part d'ICV-EUiA, sent la força minoritària d'un govern plural. Si no tinc el control sobre l'economia, treball, etc... per què haig d'assumir interior? Si jo no sóc qui decideix si un ERO s'accepta o no, per què haig de reprimir les protestes dels treballadors que vagin al carrer?
Per altra banda, assumir una conselleria en la que determinats poders de "l'antic règim" estaven ben infiltrats suposava una font de problemes, en forma de trabanquetes des de dins.
Ja ho vam poder comprovar ben aviat, ni havíem posat un peu a la conselleria i ja ens plovien les crítiques des de l'oposició, l'anterior consellera i també des del interior del cos policial. Un dels més crítics, i amb més agressivitat, va ser el principal "dòberman" del l'oposició, Felip Puig.

No acceptaven que volguéssim un cos policial sense pomes podrides. Si havia una comissaria amb un index de denúncies per maltractament molt superior a la resta i ho investigàvem, érem uns irresponsables que baixàvem l'autoestima dels mossos, tot i que finalment es demostrés judicialment que les denúncies eren certes. Si posàvem càmeres a les sales d'interrogatoris per a protegir la seguretat dels detinguts, i la honorabilitat dels policies davant possibles denúncies falses, érem irresponsables.
Per això, no m'estranya gens ni mica la brutalitat de l'actuació policial d'ahir divendres contra els acampats a Plaça Catalunya de Barcelona i la Plaça Ricard Vinyes de Lleida. El concepte policial de Felip Puig, i de CiU com a partit de dretes, és repressiu. La policia ha de ser respectada a través de la por. La violència no s'ha de fer servir per a respondre la violència d'uns concentrats o manifestants, sinó per a deixar clar que, o obeeixen la la primera, o rebran. O per les bones, o per les violentes.

Felip Puig ha marcat territori. Ha deixat clar quin tipus de policia vol, la que havia d'apujar la seva autoestima demostrant fortalesa a base d'estomacar persones pacífiques.
És el típic policia obtús que no entén res, que aplica receptes de meitat del segle passat per a problemes del segle XXI. Felip Puig volia deixar clara la seva carta de presentació: amb mi les coses seran diferents. Ahir la seva policia va entregar aquesta carta de presentació a molts ciutadans pacífics. Ja ha arribat!

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails