3 de maig de 2011

Documents d'ETA. #GoraBildu

Fa 4 dies el govern espanyol per boca del seu ministre/sinistre Rubalcaba afirmava, al voltant de les actes en les que ETA reconeixia contactes amb el govern durant la treva i dels que el PP es va fer bon ressò, que els papers d'una banda terrorista no podien tenir cap credibilitat i que el que allà es digués no era prova de res.

L'advocacia i la fiscalia de l'estat, instruments al servei del govern, van impugnar les candidatures de Bildu davant el TS. Els informes policials (policia=instrument al servei del govern) reconeixien que a les llistes de Bildu els independents de l'esquerra abertzale estaven "nets" i que no se'ls trobava vincles amb Batasuna. Així doncs, què va fer servir el govern com a prova per a demanar l'anul·lació de les candidatures? Doncs ni més ni menys que uns documents elaborats per ETA en els que aquesta parlava de la possibilitat de crear coalicions electorals entre forces independentistes, inclosa l'esquerra abertzale. El que el govern afirmava és que aquesta era la prova de que la coalició, amb EA i Alternatiba, naixia contaminada per la mateixa ETA (era un instrument seu). És a dir, la prova (presentada pel govern, i acceptada pel TS) per a carregar-se les candidatures de Bildu són uns documents d'ETA.

Senyor Rubalcaba, en què quedem? Els documents elaborats per ETA poden servir de prova, o no? Si és que sí, haurem de concloure que les actes en les que ETA reconeixia que havia un pacte amb el govern espanyol per a no detenir els seus militants, i afluixar el cercle a l'organització, eren proves de l'existència d'aquests acords.

Crec que és del tot lògica una demanda contra els responsables d'interior del govern espanyol per connivència amb terroristes, ja que les actes d'ETA demostren que hi havia un pacte de no agressió entre aquesta i el govern. El govern no podrà al·legar que els documents d'ETA no serveixen de prova, ja que precisament ell, els ha fet servir per a il·legalitzar Bildu. I el TS ho ha acceptat...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails