12 d’abril de 2011

A Vic, en defensa de la sanitat pública!

Per sort, no he hagut de ser usuari habitual dels serveis de salut. Més enllà d'un esquinç que em vaig fer l'any passat i d'alguna amigdalitis, no he hagut de visitar gaire cal metge. De fet, l'únic ingrés hospitalari familiar que recordo a l'Hospital General de Vic (HGV) va ser pel naixement dels nostres dos fills. En el seu dia vaig tenir la oportunitat d'agrair des d'aquesta bitàcola la professionalitat dels treballadors de l'HGV.

És veritablement meravellós poder gaudir d'un bon servei de salut i, quan t'hi trobes, agraeixes estar en mans de bons professionals i de personal que et tracti amb correcció. És per això que em genera un profunda i intensa indignació el fet que es vulgui posar en risc aquest servei i que es maltracti els professionals que hi treballen.
La qualitat de sanitat, com la de l'educació, marquen el veritable nivell de progrés d'un país. Als països que històricament gaudeixen de bons serveis públics, els funcionaris que hi treballen són persones que, independentment del salari que cobren, tenen un reconegut prestigi social com a servidors de la comunitat. Aquí, els funcionaris estan desprestigiats, i aquest desprestigi està sent potenciat també des dels governs que els fan servir de cap de turc quan toquen retallades.

És vergonyós que, mentre retallen un pilar essencial del nostre estat de benestar, abaixin els impostos a un col·lectiu molt reduït de ciutadans.
La gent gran ha cotitzat durant molts anys per a gaudir d'un servei de qualitat. I els que no sóm tan grans volem que els nostres impostos vagin a garantir aquest estar de benestar.

CiU ha entrat en el govern de la Generalitat amb el programa que ja havia anunciat: retallades als serveis públics i incentius als privats/concertats. És legítim que un partit liberal vulgui aplicar la seva ideologia, igual de just que bona part de la societat civil i els treballadors s'hi oposin.

I això és el que vam fer dissabte. Dir que no volem que ens retallin un servei bàsic i que els treballadors puguin fer la seva feina en condicions dignes.
Dissabte vam sortir al carrer treballadors i usuaris de la sanitat pública, sindicats i partits (alguns ja ho fèiem des de fa temps) i molts ciutadans dempeus. A més, vaig gaudir de la satisfacció que arribés a les meves mans (igual que a la de molts manifestants) el manifest que Dempeus-Osona havia fet per l'ocasió. Conec la gent de Dempeus per la salut pública i la grandíssima feina que estan fent, i és un motiu de gran alegria que a Osona hagi arribat aquesta gran iniciativa.
A CiU i PP no els hi sortirà gratis "tocar" la nostra sanitat...

Més informació: EUiA d'Osona, osona.com, 9nou.cat

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails