17 de març de 2011

Enquesta electoral a Vic

Avui el setmanari Osona Comarca publica una enquesta electoral centrada en la ciutat de Vic:

Sobre els resultats, penso que es corresponen bastant amb el que molts podem tenir en ment: 1- CiU a l'alça, capitalitzant en solitari els partidaris del tripartit vigatà. 2- Els altres dos membres del tripartit estancats en uns resultats que ja no van ser bons el seu dia (ERC) o a la baixa (PSC). 3- ICV-EUiA mantenint-nos o amb un lleuger creixement que ens podria donar el desitjat segon regidor. 4- PP sense presència.

Els resultats que crec que poden variar respecte l'enquesta serien: 1- La PXC. Crec que el vot ocult els hi fa restar a l'enquesta. Tot i així, també crec que ja van tocar sostre les passades municipals, en que van estar a punt d'aconseguir el 5è regidor. Jo els hi donaria 3, potser 4 (però en aquest cas amb baixada de vots). 2- La CUP. Crec que no han sabut capitalitzar els seus bons resultats de fa 4 anys i, a sobre, es trobaran amb més competència pel cantó independentista. Més que estar a prop de mantenir els 2 regidors, penso es quedaran amb 1 (no sense dificultats). Un punt a favor seran les seves candidates. 3- SI. Crec que més que entre 0-1 estaran entre 1-2 regidors. Crec que els hi pot fallar el candidat.

Osona Comarca també ha fet enquesta sobre els possibles resultats en unes eleccions generals (les que vindran darrera les municipals). Aquí tampoc observo gaires sorpreses: PP i PSOE poden créixer a costa de les opcions més localistes. Aquí teniu el gràfic:


Fitxa tècnica de l'enquesta:
  • Data enquesta: entre 21 febrer i 1 de març
  • Mostra: 404 persones escollides aleatòriament per diferents barris
  • Marge d'error: Es parla d'un nivell de confiança del 95,5%

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Uuufffjo crec que PxC té molt vot ocult!

Anònim ha dit...

Ei estaria bé publicar la fitxa tècnica de l'enquesta. És bàsic per saber la validesa i qualitat. Veig que no l'has posat.

iescudero ha dit...

Totalment d'acord amb tots dos. Però, @anònim: A l'enllaç amb l'edició digital no surt la fitxa tècnica. El meu post només era un comentari a la informació publicada. De totes les maneres, tens raó! Qui no pugui accedir a l'edició en paper no té accés a una dada fonamental.
Corregeixo el post i publico la fitxa.
Mercès!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails