9 de febrer de 2011

Tracte de favor espanyol envers Catalunya


Aquest acudit d'en Toni Batllori a "La Vanguardia" d'avui expressa de manera fefaent la mentalitat de bona part de la societat espanyola envers Catalunya. La seqüència dels fets seria la següent:
  1. Catalunya aporta bona part de la seva renta a la solidaritat amb d'altres pobles i regions de l'estat espanyol.
  2. Aquesta aportació sovint provoca injustícies. Per exemple, Catalunya abans de l'anivellament fiscal (any 2008) ocupava el 3r lloc de l'estat en renta per càpita. Després de l'anivellament va passar al 11è lloc. Catalunya té taxes d'atur semblants a la mitjana espanyola.
  3. L'estat té un deute milionari amb Catalunya en matèria d'infraestructures i del Fons de Competitivitat. Dilluns Zapatero es va comprometre a desbloquejar 750 milions d'euros de deutes pendents en infraestructutes corresponents a l'any... 2008!
  4. La "solidària Catalunya" ha hagut d'endeutar-se per tal de complir amb els seus ciutadans. Som solidaris amb l'estat i nosaltres hem d'endeutar-nos.
  5. Aquests deutes comencen a véncer i Catalunya no podrà fer-hi front. I l'estat continua sense pagar el deute que té amb Catalunya...
  6. Per a poder fer front a aquests deutes, Catalunya solicita que li deixin emetre més deute public. És a dir, Catalunya no demana diners a ningú. Catalunya demana poder fer un préstec que haurà de tornar amb interessos.
  7. Altres CCAA qualifiquen el fet que Catalunya hagi de tornar a endeutar-se, per a continuar sent solidària amb algunes d'aquestes mateixes CCAA, com a un tracte de favor. Vaja, quin gran favor...!
Conclussió final: Artur Mas no ha aconseguit res de l'estat, però ha tornat venent una victòria que els enemics de Catalunya aprofiten per a atacar-la. Aquesta pel·lícula ja em sona...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fuera yo catalán don iñaki, e iba a pagar impuestos la madre de tanto no nacionalista español.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails