15 de gener de 2011

"Sentir-se d'aquí"

“No es pot demanar als immigrants que se sentin d'aquí, els hi hem d'obligar”. Crec que aquesta afirmació feta per l’alcalde de Vic, Josep Mª Vila d’Abadal, en una conferència sobre el present i futur de la ciutat, es literal. Així almenys ho recullen diversos mitjans de comunicació.

No tinc per escrit el contingut d’aquesta conferència, per tant no sé si el nostre particular Cid Campeador va especificar més detingudament què vol dir això de “sentir-se d’aquí”.
  1. Sentir-se d’aquí és parlar en català? Doncs hi ha milers de ciutadans que no s’hi senten, però no de la immigració més recent, sinó de la que va venir fa molts anys. Com els obligarà el nostre batlle a sentir-se d’aquí?
  2. Sentir-se d’aquí és tenir la religió catòlica com a pròpia, tal i com afirmen alguns? Doncs jo no em sento d’aquí. Espero assegut que el senyor alcalde vingui a fer-me sentir d’aquí...
  3. Sentir-se d’aquí és tenir la nació catalana i/o les seves tradicions culturals com a pròpies? Doncs em torno a remetre al punt primer.
  4. Sentir-se d’aquí és ser del barça? Doncs em torno a remetre al punt segon.
  5. Sentir-se d’aquí és respectar les lleis i els drets de tots els ciutadans sense exclusió? Doncs aquí podríem arribar a un acord. Però primer li explica això als seus amics capellans i al Bisbe de Vic.
Què és exactament sentir-se d’aquí senyor alcalde? Expliqui-m’ho si us plau.

Aquí s’ha d’exigir que tothom, tothom! compleixi les lleis. I un cop compleixen les lleis (i això és tema de tribunals –el no compliment-) que tinguin també tots, tots! els drets, inclòs el de poder decidir qui volen que sigui el seu futur alcalde.

Senyor Vila d’Abadal, expliqui’s millor, defineixi millor els conceptes. Perquè sinó, llegint frases com aquestes, la impressió que dóna és que vostè torna a insistir en pescar en caladors de la PXC amb un discurs racista. I després, si li diem això, s’empipa.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails