24 de gener de 2011

"Euskadi is different" o la mort de les caixes

Us invito a llegir aquest interessant article (traducció al espanyol: aquí) de l'Antoni Serra Ramoneda publicat ahir diumenge a El Periódico.
En un moment en que les caixes d'estalvi es troben a l'ull de l'huracà, per la seva mala gestió i, sobre tot, per la decidida aposta del sector bancari, el seu lacai a sou i governador del banc d'Espanya i del inútil que governa l'Estat de destruir-les, Serra Ramoneda resalta que el problema no està en la naturalessa jurídica de les caixes ni en el seu model de gestió. El cas basc demostra que caixes públiques (de les diputacions) ben gestionades poden ser tan eficients i viables com a qualsevol altra entitat financera. Llegiu l'article, val la pena!


Un banc no pot, per la naturalessa jurídica d'aquesta, comprar una caixa. El senyor Botín (i Cia.) no poden admetre que algú obtingui un tros del pastís, que creu que li pertany, sense poder-ho eliminar a través de l'absorció. Per això necessita un lacai que, amb l'ajuda del inútil, modifiqui aquesta naturalessa jurídica i que obligui a convertir les caixes en bancs, aquests sí, comprables.
L'Estat va prestar diners (FROB) a les caixes (a gairebé el 8% d'interés) perquè aquestes es fusionessin i tapessin els forats deixats per la mala gestió dels seus dirigents. Però no va intervenir, ni va obligar a que aquests mals dirigents pleguessin.
Ara ell i Brussel·les han tornat a endurir les condicions per a aprovar els "stress test". Si no els aproven intervindran. Però per a aprovar-los necessitaran més recursos que, segons el lacai, només podran venir per l'aportació de capital privat. I per a poder captar capital privat necessitaran convertir-se en bancs.
Al final, qui penseu que aportarà aquest capital i es quedarà amb les caixes? Si senyor, l'amo del lacai...

Actualització:
El govern inútil i servil espanyol, en boca de la ministra d'economia més incompetent de la democràcia, ha anunciat la pena de mort a les caixes i l'entrega del cadàver als bancs.
L'exigència d'un core capital del 8% abans de setembre fa que la majoria de caixes de mida mitjana hagin d'acudir al FROB per a poder-se recapitalitzar. El FROB comprarà drets polítics, injectarà diners públics i entregarà la caixa als bancs.
Quan dieuen que nacionalitzaran les caixes, el que estan dient és que les nacionalitzaran temporalment per a entregar-les posteriorment als bancs. I tot això fet per un govern que es diu socialista...

1 comentari:

David Montilla ha dit...

Tota aquesta història de les caixes jo crec que fa temps que està orquestat...
Ara caldrà veure aquestes caixes-bancs si segueixen amb la poca obra social que es feia, ara que ho trobo difícil si depenen d'accionistes.

Per cert, el bloc ha canviat l'adreça tu comento perquè l'altra ja no és vàlida.

http://lescabories.wordpress.com

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails