7 de gener de 2011

CiU no enganya

Alguns ja vam avisar que amb l'arribada de CiU arribarien també les polítiques neoliberals i que, els que criticaven el govern plural d'entesa des de posicions d'esquerres, l'acabarien trobant a faltar. CiU no s'amaga, arriba i posa de conseller de salut al president de l'Unió Catalana d'Hospitals, Boi Ruiz. Un patró al capdavant del servei públic de salut...

El govern no ha esperat gaire a dir que el sistema no és sostenible (us sona?) i que bona part del dèficit de la Generalitat és culpa de l'excessiva despesa sanitària. Doncs clar que si! Quin millor motiu podria tenir un govern per incórrer en dèficit que mantenir el sistema de salut o el sistema educatiu. Quan les fonts públiques d'ingressos baixen, si volem mantenir determinats serveis públics bàsics com la sanitat, l'educació o les ajudes socials, haurem d'endeutar-nos. Quan la situació de crisi passi i els ingressos es recuperin, haurem de tornar a reomplir la caixa comuna.

El conseller d'economia considera que no s'han de tocar els impostos i dóna gràcies a que 1/4 part de la ciutadania recorre a la sanitat privada/concertada, reduint així la despesa. Ja ens marquen el camí: anem cap a afavorir que els ciutadans facin us dels serveis privats/concertats.

Per altra banda, el conseller de salut diu que potser haurem de pagar pel menjar que ens donen quan estem hospitalitzats, pel servei de bugaderia o pels medicaments que ens subministren. No és cap idea novedosa, ja fa més de 2 anys aquest patró proposava mesures similars i d'alternatives, com el copagament.

CiU és de dretes i per això pensa i actua en conseqüència. No considera oportú que havent-hi dèficit públic s'incrementi la recaptació de manera progressiva perquè, entre tots plegats, paguem uns serveis que són garantia de benestar comú. CiU aposta per no tocar els impostos i, a sobre, incentivar fiscalment als que volen fer servir serveis privats. I qui no pugui/vulgui fer servir aquests serveis privats, que es quedi amb uns serveis de pitjor qualitat (al no ser finançats suficientment) o que també pagui pel seu ús.

CiU defensa que un ciutadà que ha cotitzat durant anys pagui per la sopa que li donen a l'hospital, mentre un empresari paga menys impostos sobre els seus beneficis (subratllo: beneficis, ja que l'impost de beneficis no grava empreses amb pèrdues o dificultats), tingui incentius per anar a la sanitat privada i pagui també menys pels seus ingressos personals.
És el model de CiU, el que va explicar en campanya i el que aplica quan governa. En aquest sentit, l'única mentida que va dir Mas va ser que en les passades eleccions no escollíem entre dreta i esquerra... No poc!

1 comentari:

angelsmcastells ha dit...

Iñaki, en la mateixa línea del que escrius: http://dempeus.nireblog.com/post/2011/01/06/dempeus-entrevistat-a-aracat
http://bloclaratera.blogspot.com/2011/01/es-re-cobrament-sanitari-i-sense.html
http://angelsmcastells.nireblog.com/post/2011/01/06/dempeus-per-la-salut-publica-denuncia
Una abraçada, i anem per feina, que n'hiha molta!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails