26 d’octubre de 2010

La UE i Cuba

Denunciava ahir el ministre de defensa francès la nul·la voluntat dels països europeus en crear un sistema comú de defensa europeu. Es queixava el ministre que a molts països europeus ja els hi està bé l'actual 'status quo' de subordinació i dependència dels EUA.

Aquest és un exemple del ridícul constant al que ens tenen acostumats els països de l'UE en el que a política exterior es refereix. Davant l'evidència de la cobertura donada a les tortures a l'Iraq són incapaços de aixecar, encara que sigui mínimament, la veu contra el soci americà, ens el contrari, assenyalen qui ha tingut els 'pebrots' de denunciar aquesta agressió als drets humans. Tampoc van ser capaços de sancionar l'estat francès per la deportació de ciutadans europeus de raça gitana, subratllo: deportacions d'europeus per motius de raça, us sona?. No s'han sancionat, ni tan sols cridat a consultes a l'ambaixador americà, per la vergonya de les presons de tortura de la CIA en sol europeu. Ni pels segrestos de ciutadans d'origen àrab en territori europeu portats a terme per la mateixa CIA...

Europa negocia i té relacions normalitzades amb la Xina, el Marroc que assassina sahrauís, la Rússia que assassina txetxens, les tiranies àrabs del golf... Però amb Cuba no. Amb Cuba mantindran la 'posició comuna' ideada pel gran demòcrata Aznar. I és que Cuba s'ha de democratitzar. No està bé que Cuba mantingui encara a la presó persones pagades pels EUA i condemnades en judici, però no hi ha cap problema en que el bon amic americà hagi mantingut, i encara mantingui, a una presó (en territori ocupat cubà) persones que no ha estat mai condemnades en judici i, moltes, ni tan sols saben de què se les acusa. De fet, Europa és planteja ajudar a la gran democràcia americana acollint (en presons, és clar) part d'aquest contingent de torturats.

Alguna TV europea ha pogut entrevistar aquets empresonats de Guantánamo igual que fan amb els 'dissidents cubans'? Aquest 'dissidents' de Guantánamo tenen accés a internet o a un bloc per a expressar les seves idees? Curiós el concepte europeu de drets humans...

Però el millor és que també volen de Cuba reformes econòmiques! Puc arribar a entendre la hipocresia dels drets humans, això és vendible, però el que no pot assumir qualsevol persona amb dos dits de front és que per a tenir relacions normalitzades amb un país, aquest hagi de tenir un sistema econòmic determinat.

És la constatació de la immoralitat occidental. Podem tenir bones relacions amb Aràbia Saudita, el Marroc o Rússia perquè es pleguen als interessos econòmics americans, però amb Cuba no. Aquests senyors de la illa s'entesten en no agenollar-se i, això, si que s'ha de castigar.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails