5 d’octubre de 2010

El bipartidisme de "El País" en hores baixes

Per desgràcia el bipartidisme és una realitat. En una societat en que la consciència política, i les ganes d'adquirir-la, són mínimes els partits majoritaris tenen molt de guanyat. És com aquell a qui no interessa el futbol, ni el segueix, però quan arriba el Madrid-Barça es veu en cor d'opinar i prendre partit.

Que la majoria de mitjans de comunicació estan al servei d'interessos polítics i econòmics, al marge de la tasca purament informativa, també és una realitat. D'aquesta manera, al igual que al món del futbol els grans mitjans esportius segueixen gairebé en exclusiva a Madrid o Barça, en el món de la informació política la majoria de mitjans de tirada estatal prenen partit pels dos grans partits i, cada vegada més, estan al seu servei.

El diari més venut a l'estat que, fins fa molt poc, portava en la portada un "Diario Independiente..." sap que la diversitat política perjudica els interessos del partit que li atorga un tracte de favor. Fa temps que ataquen, directament o de maneta indirecta (ignorant-les), les opcions polítiques que poden restar possibilitats als seus "amos". Així, és habitual veure a les enquestes d'aquest grup mediàtic resultats en que només apareixen les dues principals forces polítiques. Enquestes tan "fiables" en les que, ni tan sols, surt la fitxa tècnica.

Aquest passat cap de setmana la credibilitat d'aquest diari va baixar uns quants esgraons més. Van tornar a oferir una enquesta on només oferien la intenció de vot de dos partits, però potser el que no s'esperaven és que aquests dos partits només tinguessin una intenció de vot de 2/3 part s de l'electorat, és a dir, el que va respondre un 30% dels consultats, que no van optar per PPSOE, va ser ignorat. Una nova lliçó de periodisme independent...

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Pais, bñe PRISA en general, és una ciorporació mediàtica que es va fundar en temps de Franco amb una orinetació neoliberal, originalment dirigida per Carlos Mendo, que va anar a les llistes del PP.
Posteriorment els EUA els van donar molts diners per tal que cobrissin la socialdemocràcia per tal d'ofegar qualsevol opció del PCE, en aquell moment amb 300.000 militants, més que la resta de partits junts.
Ho van aconseguir!

Dit aixó, em sembla el diari amb més qualitat literària amb diferència, aixó si, cal saber separar el gra de la palla!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails