13 d’octubre de 2010

Contra l'espoli de vots

Pots signar aquesta carta aquí, enviar-la als diputats que formen part de la subcomissió parlamentària (que havia de fer més justa la Llei Electoral i només ha servit per repartir unes dietes i mantenir el robatori d'escons) i difondre pels canals que se't ocorrin:

Senyories:

Em dirigeixo a vostès per tal de fer-los patent la meva preocupació per alguna cosa que per enèsima vegada, han rebutjat al Congrés.

Pel que sembla, aquesta setmana van a aprovar canvis sobre la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General de 1985), modificacions a les quals no nego la seva importància, però que, no obstant això, obliden el que hauria de apropar-nos a un principi democràtic per excel·lència, el de: "una persona, un vot".

Aproximar-se a aquest principi hauria de ser per a vostès -representants del poble- una obligació ètica, si és que, com suposo, creuen vostès a la democracia.

El fet que vulguin mantenir la manca de proporcionalitat i les disfuncions en l'assignació d'escons als diferents grups polítics que es presenten a les eleccions, no diu molt en favor seu, i sí dels seus propis interessos partidistes, creant desconfiança en l'opinió pública que, com vostès saben, no tenen a la classe política, precisament, molt ben valorada.

Com es pot entendre que es mantingui aquesta falsa proporcionalitat que fa que alguns partits polítics necessiten uns 66.000 vots per obtenir un diputat i un altre (el cas extrem d'IU / ICV) necessiti gairebé 500.000? És que els sembla democràtica una llei que fa que un vot d'uns partits valgui set vegades més del que val el vot d'un altre?

Com vostès bé saben, l'ideal per corregir aquest defecte seria canviar la circumscripció electoral, però aquesta està recollida en la Constitució i no sembla que vostès estiguin disposats a canviar-la. No obstant això, hi ha altres fórmules que permeten, sinó una proporcionalitat total, que hi hagi una aproximació molt més gran sense modificar la Constitució. De fet una de les fórmules seria la que, a petició del govern, ha suggerit el Consell d'Estat. Recomendación que vostès han rebutjat.

No és lícit que qui té el dret de defensar els principis democràtics elementals s'oposin al fet que la proporcionalitat de "una persona, un vot" es pugui aconseguir. No hi ha cap raó, excepte la dels seus interessos partidistes perquè no s'accepti la reforma que ha aconsellat el Consell d'Estat. Així és que encara estan a temps, N'hi ha prou que es posin d'acord i siguin capaços d'anteposar una representació justa als seus propis interessos.

Si ho fan, com a ciutadania ens adonarem que compleixen amb la seva obligació. Perquè, senyories, perquè siguin democràtics els acords que vostès prenen, el primer que hauria de passar, és que la representació de la voluntat popular fos el més fidel possible als vots que emet. Avui no és així. A les seves mans queda rectificar una cosa que sembla tan obvi.

Els membres de la Subcomissió de la Reforma Electoral, tenen els següents mails:
  • alfonso.guerra@diputado.congreso.es
  • elviro.aranda@diputado.congreso.es
  • jose.benegas@diputado.congreso.es
  • josemariabenegas@hotmail.com
  • jabermudez@diputado.congreso.es
  • gaspar.llamazares@diputado.congreso.es
  • jesus.quijano@diputado.congreso.es
  • juan.vera@diputado.congreso.es
  • jordi.xucla@diputado.congreso.es
Així mateix qui estigui d'acord pot signar aquí.

Han publicat aquesta carta també:
Kabila, Ventanas de Falcón, La Terca, Utopía, Arraio Sound, Hernán Moreno, Soto en Cameros, Desde la Cantera, Moscas en la sopa. Enrique Vicente, Punts de Vista, Enchufe, La Rueda del Tiempo, Ciberculturalia, Viramundeando, Noeraaixo, Tiburón blanco, Quien mucho abarca, Roberto Cacho, Grándola Vila Morena, Ceronegativo,

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails