22 d’octubre de 2010

Canvi d'imatge al govern ZP

És absurd pensar que ZP canviarà polítiques pel canvi de govern fet. ZP ja va deixar ben clar que les polítiques se les marquen des de fora i ell només és l'encarregat d'aplicar-les sense protestar, o en tot cas posant un granet de la seva collita per a mostrar als que manen que és un alumne aplicat.
Per tant, no cal fer una lectura pràctica d'aquest canvi. La lectura política, però, si que em sembla interessant.

ZP va fer el govern de la igualtat: paritat de gènere amb ministeri inclòs. Era imprescindible la presència igualitària d'homes i dones, fins i tot es va legislar en aquest sentit indicant com havíem de fer els partits les llistes electorals. Ara ja no, ara ja no hi ha govern paritari, ni tan sols ministeri. Un cop més la política inconsistent de focs d'artifici de ZP. Allò que un dia és un gran avenç imprescindible, l'endemà és totalment prescindible... Aquest ús frívol de la presència de la dona al poder fa mal a l'objectiu de la igualtat. Bibiana Aido era vàlida o no? Si era vàlida, per què no la manté (encara que sigui en un altre ministeri)? Si no era vàlida, per què la va nomenar? No hi ha una altra dona vàlida per a substituir-la en un altre ministeri en la complicada situació actual?

La vaga general del 29S va ser un èxit, sí, un èxit. No va ser la vaga "a la francesa", però va sortir bé, ZP ho sap i actua en conseqüència. IU puja a les enquestes, els votants d'esquerres estan desencantats de les mentides del President soufflé i la ferida per l'esquerra s'eixampla.
ZP, que té des de sempre com a principal preocupació les enquestes i la imatge, dóna un cop de timó portant al govern un ministre de treball de l'UGT que es va manifestar contra la seva reforma, un altre ministre (de la Presidència) ex-advocat laboralista de l'UGT i una ministra-trepa provinent d'IU.

Cas curiós el del ministre ex-manifestant contra la reforma laboral. Aquest senyor tan conseqüent diu que no és contradictori manifestar-se contra la reforma i, ara, haver-la d'aplicar. De fet, diu, ell es va manifestar en favor dels sindicats, contra l'atac que patien. Els mateixos sindicats que rebutgen la reforma laboral que aquest senyor ha d'aplicar.

No tan curiós el cas de la ministra-trepa. La mateixa senyora que va dir que Felipe González tenia "les mans tacades pel GAL". La mateixa que va dir, sent el principal càrrec institucional d'IU i alt càrrec intern, que va votar el PSOE a les generals de 2008 (al senat). La mateixa que va dir que marxava, amb un càrrec sota el braç, al govern andalús per la seva bona sintonia amb el president Griñán... Sí, és aquesta la que ara abandona el seu càrrec andalús per a accedir a un càrrec superior, també és per la seva bona sintonia amb ZP?


Rosa Aguilar fa molt i molt tems (15/11/08, 5 mesos abans de marxar de consellera del govern andalús)

Quan Rosa-latrepa va marxar al PSOE molts ens vam alegrar i vam dir que era el millor que podia fer aquesta mala persona que, per les seves ànsies de poder, estava fent molt mal a IU. Els mitjans propers al PSOE van dir que ens movia el ressentiment, que ella només volia servir a la societat des d'un lloc d'utilitat, que només es movia per Andalusia... Els fets ens han donat la raó! Rosa-latrepa ha durat al govern andalús menys que un caramel a la porta d'un col·legi... només el temps necessari per a poder pujar un altre esgraó en la seva carrera al cim.

ZP vol taponar la ferida que li sagna per l'esquerra amb un nou cop de timó populista. Que vigili! Ha ficat la guilla al galliner. L'ambició de Rosa-latrepa no té límit, i ara està molt a prop del President del govern espanyol...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails