6 de setembre de 2010

Foto espatllada a St. Hipòlit

Informa el 9nou que l'alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala, està amoïnat. Diumenge havia convidat a les festes del poble Celestino Corbacho, ministre d' Treball Atur del govern espanyol, que havia de procedir a inaugurar el nou camp de gespa artificial de la població.
Aquesta visita coincidia, a més a més, amb l'anunci del PSC d'incorporar Corbacho a les seves llistes electorals, cosa que provocava la seva imminent renúncia al càrrec i una possible crisi de govern a l'estat.
Corbacho portada a tots els mitjans nacionals i estatals, i 48h més tard visitant Sant Hipòlit. Tot un aconteixement! Premsa d'arreu cobrint l'acte i un alcalde que podia sortir en portada d'algun gran mitjà.
Però ves per on que també hi havia d'altres convidats no tan desitjats: sindicalistes de CCOO d'Osona, que van anar a Sant Hipòlit a dir-li al ministre d' Treball Atur que és inaguantable una taxa d'atur superior al 20% i que les mesures per a fer front no poden recaure sobre les esquenes dels treballadors en exclusiva. Que amb més de mig milió d'aturats a Catalunya i més de 4 a l'estat no es pot dir que l'acomiadament no és prou flexible. Que no és lícit canviar temporalitat en la contractació per acomiadament gratuït. Que la negociació col·lectiva és un dret, i una de les principals eines d'actuació dels treballadors, i no s'hauria de desvirtuar. En definitiva, que no s'hauria de combatre la crisi creada pels neo-liberals amb polítiques neo-liberals; i més, venint d'un presumpte socialista.

Diu l'alcalde de Sant Hipòlit que els sindicaliste els hi van torpedinar la festa del municipi foto als diaris. Quina tragèdia! També diu que ell, com a treballador (¡?) es sent indignat amb l'actuació del sindicat. Uns sindicalistes organitzen una protesta davant el ministre d' treball atur per les reformes antisocials que vol aplicar i l'alcalde considera que és una actuació indignant. A veure senyor alcalde:
  • És normal que els treballador protestin davant la persona que vol fer recaure sobre les seves esquenes la crisi econòmica?: SÍ
  • És normal que el ministre d' treball atur espanyol inauguri un equipament esportiu?: NO (a no ser que vingui com a ministre responsable dels treballadorsque van fer el camp)
  • És normal que l'alcalde del poble veí truqui al secretari general del sindicat per a convèncer-ho de que desconvoqui la protesta?: NO (a no ser que aquest alcalde sigui el germà de l'alcalde afectat)
  • És normal que en un acte obert al públic es munti un cordó policial per a evitar l'entrada a uns ciutadans que en cap moment havien demostrat cap actitud violenta?: NO
Alguns companys del meu sindicat i de la meva organització política van anar a expressar la seva protesta davant del responsable d'una reforma laboral que suposa un greu atac contra els drets dels treballadors. Jo no em sento indignat, tot el contrari, em sento molt orgullós d'aquests companys (encara que hagin espatllat una foto històrica per algun alcalde...).

Foto: 9nou.cat

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails