18 d’agost de 2010

Gran vodevil: "I ara, qui salvarà la pàtria?"

Fa uns mesos aquesta pregunta tenia una clara resposta: Joan Carretero! L’ex-conseller va crear el seu propi xiringuito allunyat de botiflers, venuts i tebis.
L’objectiu era clar: aprofitar la tendència a la baixa d’ERC per fotre-li una bona queixalada a la seva base electoral. Ajudat d’un populisme que mai no ha amagat, l’ex-conseller va recórrer el país presentant aquest nou partit que, segons ell mateix, ni era de dretes ni d’esquerres. Un partit que ni apostava pels serveis públics ni pels privats, sinó per l’eficàcia per a resoldre els problemes reals dels catalans. Això és el que l’ex va afirmar en una entrevista radiofònica que em va deixar bocabadat. L’entrevistador li va demanar: escolti, i que vol dir amb això de l’eficàcia? Eficàcia vol dir que si som independents serem més eficaços i, per tant, podrem resoldre millor els problemes dels catalans. I si vostès governen aquesta Catalunya independent, serà un govern amb postulats més a la dreta o a l’esquerra? va insistir l’entrevistador. Serà un govern més eficaç! I d’aquí no el va treure.

Populisme ni de dretes, ni d’esquerres. Igual que diu l’Anglada. I per a un programa populista, qui millor que un populista més gran encara que ell mateix? D’aquesta manera, l’ex va anar a darrera del president (ara també “ex”) del Barça, Joan Laporta. Li va fer la pilota tot el que va poder amb la intenció de fitxar-ho, però de pilotes, i de fitxatges, té més experiència en Jan, i així, va fitxar pel tàndem López Tena / Beltran, que sembla estar més de moda. De fet, després de veure com tractava l’ex la discrepància al seu partit, en Jan devia pensar que l’invent duraria molt poc i que seria complicat canviar de cavall al mig de la cursa.

Ara ens trobem amb dos salvadors de la pàtria, cada qual més populista. En una campanya que podria semblar avorrida, per aquest cantó podria venir l’entreteniment. Carretero carrega contra Solidaritat Catalana (SC) dient que com és possible que tres persones creïn una coalició un bon dia (ell!, que ha fundat un partit ja centenari...), que la premsa li va en contra i afavoreix SC, que hi ha una confabulació planetària contra la seva persona... Per l'altre cantó, López Tena diu que amb Carretero no s'hi pot parlar... I jo, que estic convençut que els súper-egos dels fundadors de SC faran inevitable un nou espectacle intern en aquest partit, espero amb impaciència que aquest embolic s'acabi convertint en un enredat vodevil de magnituds similars al d'aquelles pel·lícules espanyoles dels anys 60-70 que, de tant cutres que eren, feien riure i no les podies deixar de mirar. Si, ho reconec, López Vázquez em feia riure i m'entretenia de valent. Igual que el vodevil d'aquests salva-pàtries, políticament molt dolents, però que entretenen un ou!

4 comentaris:

Carles ha dit...

El més divertit de la mogudeta és que als unics que poden treure vots aquesta banda, inclòs l'incalificable papagai i economista que ha enfonsat el Barça económicament i defensa l'ultraliberalisme de Bush als confesionaris, són als fatxendes de CiU, que tenen al personal fent cua perquè el jubileu santiaguil els hi perdoni tot lo robat, mentit i enganyat al poble durant 25 anys de pau, concòrdia i campi que pugui...

Dubto molt que quelcom amb seny i una mica de coneixença voti tal cohort d'oportunistes descerebrats. T'imagines -peli de por de Sitges- aquests ineptes liderant l'independència de Catalunya, o portant els comptes?

Salut!
Carles

Toni Perico ha dit...

Hola:
Si vols saber una mica més d'historia aquest personatge i de La solidaritat Catalana mira l'article que vaig fer al meu bloc

http://toniperico.blogspot.com/2010/07/al-loro-con-solidaritat-catalana.html

Marc ha dit...

A mi del Laporta m'agrada que va dir que aplicaria a la Gene el mateix model que al Barça. Suposo que es referia a les targetes de crèdit amb comptes a discoteques i tal, no?

iescudero ha dit...

No fotis Marc!
Jo pensava que es referia a les xatis, els cigars havans i les festes acabades regats en alcohol...
Coi! Jo que volia anar a la seva festa de presa de possessió de President...

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails