9 de juny de 2010

Violència contra Israel

No soc partidari de la violència per a aconseguir objectius polítics, territorials, o de qualsevol altre tipus. La violència només pot estar justificada en cas de legítima defensa.

En el cas del conflicte entre palestins i l'estat (imposat pels aliats) d'Israel, la violència (mínima, en comparació) que pugui fer servir el poble de Gaza, o Palestí en el seu conjunt, estaria legitimada? Jo crec que sí. Quan maten els teus fills de gana, quan et tanquen entre les parets d'un mur il·legal, quan el teu pare mor perquè l'ambulància que el trasllada a l'hospital queda encallada en un puesto fronterer, quan la tortura és una pràctica reconeguda i legalitzada, quan enderroquen la casa de la teva família en represàlia per un fet que tu no has comès o quan nens petits moren perquè una bomba ha caigut sobre una escola; jo crec que és legítima la resistència per tots els mitjans possibles.
El règim sionista i violent d'Israel, governat ara per partits radicals d'extrema dreta, està asfixiant el poble palestí. Els divideix amb parets, els colonitza i els aniquila. Els organismes internacionals no diuen res, i quan ho diuen, Israel es passa les seves resolucions pel 'forro'.

Sí, el poble palestí té dret a resistir-se d'aquest apartheid per qualsevol mitjà al seu abast. Això és el que penso, i això també és el que pensa un company blocaire d'IU, editor d'un dels blocs de política més seguits de l'estat, Ricardo Royo-Villanova. Per expressar opinions semblants a aquestes, un parell d'extremistes sionistes li han assetjat amb comentaris al seu bloc i correus particulars, amenaçant-lo amb accions judicials si no retirava el post en qüestió. És un nou exemple del que entenen per democràcia i llibertat d'expressió els sionistes. Per sort, aquí només amenacen amb accions legals. Dubto que arribin a emular el seu admirat govern i cometin cap assassinat selectiu.
Per molt prepotents que es creguin, no ens faran callar. Tota la meva solidaritat amb vostè, Don!

Sobre aquest tema han escrit també, i de manera molt encertada: Àngels Martínez, Tania Sànchez, Kabila i La Carraca

3 comentaris:

RicardoRVM ha dit...

Uy, muchas gracias. Qué sorpresa, don Iñaki

iescudero ha dit...

Sorpresa? Por que?

àngels ha dit...

Ja saps que ho comparteixo, Iñaki... Ai! Per què serem sempre els grans desconeguts? Una abraçada!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails