9 de juny de 2010

Vaga contra la injustícia

Jo no sé si la vaga de dimarts va ser un èxit o no, de fet, no sabria com qualificar l'èxit, o no, d'una vaga.
En el cas d'una vaga de treballadors de la funció pública les complicacions per a poder fer un seguiment del veritable abast de la jornada augmenten. El govern espanyol va donar unes dades de tot absurdes. Parlen d'un 11-12% de seguiment i, de seguida, corren a desqualificar la vaga com a fracàs. Però demanats d'on treuen les dades, reconeixen que no tenen en compte els abusius serveis mínims marcats. La sanitat no s'aturat, diuen, la policia ha funcionat... és clar, amb serveis mínims (que es van complir) de més del 75% és difícil saber si una vaga va ser seguida o no.
El que queda clar és que les manifestacions sí que van ser massives. Fins i tot els mitjans de comunicació, que ràpidament es van preocupar en desqualificar el resultat de la vaga (per què?), van reconèixer la gran afluència a les mateixes.

Deia que els mitjans, sobre tot els pro-PSOE, i el govern central es van afanyar en menysprear l'abast de la vaga. De fet, feia ja dies que es mostraven contraris a la seva convocatòria ja que, tot i reconèixer la injustícia de fer pagar la crisi a qui no la va crear i que els que es van aprofitar de l'especulació quedin al marge de la tisorada, la consideraven irresponsable. I és que en el fons, molts d'aquells que diuen representar a l'esquerra han acabat acceptant que el sistema (capitalista) és el que és i que les regles que marquen els mercats s'han d'acatar. L'estat espanyol està sent amenaçat, i es veritat, pels especuladors financers i el control dels comandaments els han agafat els 'experts' de l'UE. Les decisions es prenen mirant de reüll la qualificació del deute per les empreses de rating que tant han tingut a veure en l'actual situació... Els mateixos que ens van ficar en aquesta crisi continuen especulant i, a més, s'encarreguen de dir-nos com hem de sortir i qui l'ha de pagar (ells no, per suposat).
I els mitjans i partits del sistema, molt pragmàtics, ens diuen que ens ho hem d'empassar, que mana qui mana i que si no volem danys majors, hem d'acceptar-ho. Però, no vam quedar que s'havia de reformar el sistema capitalista? En totes aquestes mesures que ens imposen, què hi ha de reforma i novetat? Les tragaderes d'aquests mitjans i partits són vergonyoses. És injust el que està passant però no fem res per canviar-ho, no sigui que els especuladors s'empipin i acabin fent-nos mal. I si algú, sindicats o l'esquerra real, protesta el qualifiquen d'irresponsable, per tocar el collons als que manen i es poden enfadar.

Tenim la nostra democràcia segrestada pels especuladors i els mercats internacionals i la resposta és acceptar-ho i no protestar. Aquests mitjans i partits tan responsables no entenen res. No és un problema de retallar les despeses fent pagar els plats trencats a treballadors públics i jubilats, de seguit els especuladors tornen a amenaçar si no es reforma del mercat laboral en direcció a la gratuïtat de l'acomiadament. Però tampoc s'aturen aquí, un cop el govern anuncia la reforma del mercat laboral, seguint els dictats dels 'amos del sistema', aquests ja demanen la reforma del sistema de pensions.
D'aquesta crisi podem sortir amb més democràcia i posant fi a aquest sistema injust i depredador o perdent drets i aniquilant el poc que queda del nostre sistema de benestar. És això, i no una altra cosa, el que es juga en aquesta partida. La dreta i els poderosos ho saben. Sembla que certa esquerra, i els mitjans servils, no.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails