1 de juny de 2010

Amb CiU seria més fàcil

S'han començat a fer públiques converses i anotacions d'agenda relacionades amb el "cas Palau". D'aquestes anotacions es desprèn de manera claríssima que es van fer servir comissions il·legals per a finançar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). En base al coneixement d'aquestes dades el Parlament de Catalunya, a sol·licitud del grup d'ICV-EUiA, va instar a constituir una comissió d'investigació per tal d'aclarir les responsabilitats polítiques derivades del cas.

CiU i CDC han reaccionat de manera airada. Primer dient que com és possible que es vulgui investigar l'oposició. Una afirmació d'aquest estil em va fer dubtar si era o no legal muntar una comissió d'investigació per a aclarir corrupteles relacionades amb l'oposició. Pel que he vist, no hi ha cap lloc on es digui que aquestes comissions són per l'exclusiu control del govern. Després, els convergents van dir que a veure perquè no es muntava també una altra comissió per a investigar el "cas Pretòria" on hi ha implicats un alcalde i un diputat del PSC.
Però del "cas Pretòria" també se n'han sentit converses telefòniques. En una d'elles, els dos principals implicats (Luis Garcia -Luigi- i l'alcalde Sebastià Muñoz) afirmaven el seu desig que canviés el govern de Catalunya en favor d'Artur Mas ja que amb l'actual govern no tenien tantes facilitats per a desenvolupar els seus "negocis". Jo no crec que es referissin a Mas com a persona concreta, és a dir, no crec que parlessin d'en Mas sabent que és un corrupte o té predisposició a la corrupció. Quan deien que s'estimaven més que governés Mas, crec que es referien a que s'estimaven més que governés CiU.
Donat que estem davant dos corruptes que han desenvolupat els seus "negocis" durant molts anys, el fet que s'estimin més un govern de CiU (devien conèixer l'anterior) que l'actual, penso que és molt significatiu. Insisteixo, realment vol i li convé a CiU que s'investigui fins a les últimes conseqüències el "cas Pretòria"? Perquè si sucoses són les converses d'en 'Luigi' i Muñoz, molt menys desperdici tenen les converses entre Prenafeta i Alavedra, aquells salvadors de la pàtria que, segons l'ex-President Pujol, tant van fer pel país i que estaven sent perseguits pels seus serveis al mateix. I és que ex-President, no es confongui, per a alguns dels seus amics, la veritable pàtria es trobava a la butxaca interior de la seva americana...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails