15 d’abril de 2010

República Federal a Polinyà

Ahir vaig tenir el plaer de poder compartir una bona part de l’aniversari de la República amb els companys de l’Assemblea Local d’EUiA de Polinyà. Aquests companys del Vallés Occidental van encetar el passat any una iniciativa molt interessant: organitzar un acte-xerrada per a parlar de temes relacionats amb la república i els valors republicans. El passat any van parlar de república i educació i enguany el tema era la república i el federalisme.

EUiA aposta per un sistema federal plurinacional, amb dret a decidir de les nacions que conformen l’estat espanyol en un sistema de sobiranies compartides i lleialtat federal de tots els seus membres. I per a estendre aquesta idea de federalisme plurinacional per Catalunya i resta de l’estat, es pretén crear foros de debat per a explicar i intercanviar opinions sobre aquest model d’estat, per altra banda preferit (segons els estudis d’opinió) per la majoria dels ciutadans.
Vaig ser convidat per fer aquesta xerrada (més aviat per posar les bases del debat posterior), i independentment de bon resultat i la bona participació del debat (més d’una hora debatent i fent aportacions molt interessants sobre república, federalisme i plurinacionalitat), va ser tot un plaer conèixer en primera persona els companys polinyencs (a algun d’ells, com en Roque, ja el coneixia pel facebook) i compartir amb ells el posterior brindis republicà.

Dissabte una colla d’amics i amigues d’EUiA d’Osona celebrarem i reivindicarem la república amb un sopar a Manlleu. I dilluns us recomano, si podeu baixar a Barcelona o si esteu per allà, assistir al debat sobre federalisme organitzat per la Fundació l’Alternativa, on intervindran Miquel Iceta (PSC), Jordi Miralles (EUiA), Carles Viver (Institut d’Estudis Autonòmics) i que serà presentat i moderat per l’escriptora Rosa Regàs. Una bona oportunitat per a confrontar les diferents propostes federalistes i encetar aquest debat tan necessari.

Salut i República (federal)!!!

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails