20 d’abril de 2010

Animals

Em faig ressò d'una notícia apareguda avui: Una ciutadana de Tarragona surt a passejar per la platja amb el seu gos un dia de pluja. La platja està deserta i ella porta la bosseta per a recollir els possibles excrements que pugui deixar el gos. La guàrdia urbana la sanciona, per una infracció greu, amb una multa de 1.125€.
Segurament des de l'ajuntament negaran qualsevol tipus d'afany recaudatori per la seva part. El cas és que l'acció d'aquesta ciutadana no va comportar cap risc per a la salut de ningú ni per a la higiene general.

els delinqüents (foto: El País)

Independentment del meu posicionament sobre el tema, contrari radicalment a l'exagerada sanció de l'ajuntament, en base a la seva ordenació sobre civisme, hi ha una qüestió que m'ha deixat bocabadat. Una qüestió que mereixeria una denúncia contra el consistori. El motiu al·legat per aquest per a justificar una sanció d'aquesta quantia va ser que, atenció!, "en aquests casos la sanció ha de servir d'exemple". Esgarrifós! en un estat democràtic i de dret una administració pública reconeix obertament que l'objectiu d'una sanció imposada és el de servir d'exemple per a la resta de la ciutadania. Amb aquesta argumentació salta pels aires una de les bases del dret en un estat democràtic: que la sanció castigui conductes concretes i no serveixi d'exemplificació per a la resta de la societat. Estem apanyats!

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails