8 de març de 2010

Mosques vermelles en la Sopa setmanal

Aquesta setmana li tocava la tasca de seleccionar el millor de la collita de la blocosfera de l'esquerra transformadora a Javier Mesonero, editor del bloc de referència Moscas en la Sopa. Un company amb molt bon criteri, com demostra el fet que entre les entrades seleccionades hagi escollit una de servidor. La resta de la collita la teniu aquí:

  • Gorka Esparza, el nostre corresponsal a Brobdingnag, es fa ressò d'una manifestació que té com a objectiu endurir la Llei del Menor i apunta, encertadament, als responsables polítics que s'estan posant a la foto d'una reforma conservadora.
  • David, es va fer ressò d'una de les notícies de la setmana: les alegries per al cos que es donen alguns jutges a compte de relacionar naps per cols. Al seu bloc hi ha un article d'allò més complert sobre el sainet muntat pel Senyor Velasco.
  • Leolo es fa la pregunta del per què els mercats financers no ataquen alguns països hiper-endeutats i arriba a la conclusió que gos no menja goa (bé, Javier Burón ho diu d'una altra manera més correcta, amb anàlisi i dades).
  • A compte del contracte sonda que la patronal ha intentat ficar-nos, Antonio considera que ja només ens falta el dret de pernada. És el que té que en aquest Estat continuï havent una patronal del segle XIX i baixant... que la consideració que té dels drets dels treballadors ha quedat retratada. Dies més tard, Ceronegativo va ampliar el dret de pernada de la CEOE a marcar els treballadors. Exagerat?. Fieu-vos d'en Díaz Ferrán...
  • Inés ens explica la indignació que molts hem sentit quan hem llegit que el Tribunal Suprem ha admès a tràmit la personació d'un imputat com Correa contra Garzón i ho relaciona amb els llocs de l'administració que Aguirre, tan generosa ella, posa a disposició del més ultra. Reyes també es declara perjudicada i ofesa per aquest mateix tema amb arrels, que recordin, s'enfonsen al Parlament madrileny, amb tres diputats imputats votant a cor amb els del PP.
  • Seguint amb una justícia més semblant a un sainet, Viul ens posa una foto d'un Fabra amb vestit de ratlles. En aquest país del conte a l'inrevés, Marina Albiol ha estat denunciada per l'ínclit personatge costumista de Castelló. Els pardals disparen als caçadors. Hugo fa també campanya de suport a la diputada. (si no els funciona l'enllaç, culpabilitzin la junta la trócola).
  • Un altre corresponsal nostre, aquest a Kabila, li envia un encàrrec a aquells que ens diuen que Cuba fractura l'esquerra i se'ls oblida incloure entre els fòrceps de la separació, aquells elements de la política nacional que suposen més barreres que la falla de San Francesc entre IU i PSOE.
  • Iñaki es fa ressò del debat iniciat al Parlament català sobre la iniciativa legislativa popular per a eliminar les curses de braus. A mi me dona molta enveja no ser català en aquests moments pel respect mostrat pel Parlament per a debatre una iniciativa popular. A les comunitats governades pel PP, mentre l'educació i la sanitat comencen a haver de ser considerades com a polítiques en vies d'extinció com ens recorda Ventanas del Falcón, es declara als toros Bé d'Interès Cultural. Qüestió de prioritats, segur.
  • Àngels no s'oblida de la tragèdia grega. Aquesta en que les imatges són reduïdes a la mínima expressió als telenotícies i que ens demostra un poble en lluita pels seus drets. Àngels apunta a la responsabilitat de Goldman Sachs en l'enfonsament del país hel·lè.

I la setmana vinent serà Fernando, corresponsal privilegiat de la serra madrilenya desde la Cantera alpedretenya qui hagi que desfullar la setmana roja.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails