30 de març de 2010

Felip Puig, o com fer política sense posar-se vermell

Felip Puig representa el típic cas, molt estès per altra banda entre CiU, de fer política i declaracions polítiques sense mostrar la més mínima vergonya.
Ahir, a l’entrevista que li van fer a Catalunya Ràdio, a banda de tornar a carregar contra Joan Saura i la coalició ICV-EUiA, cosa que de tan repetitiva ja donem per descomptada, va afirmar una cosa que només des del màxim cinisme i caradura es pot dir. Va dir que si l’aritmètica ho permet, PSC i PP pactaran a Catalunya ja que el seu model de país és el mateix (“faran un pacte a la basca”).
Jo no entenc com pot fer aquestes declaracions sense posar-se, ni tan sols, una miqueta vermell. Qui ha estat l’únic partit català que ha arribat a pactes de govern amb el PPC? I això no va passar fa 50 anys, sinó a la darrera legislatura que va manar CiU (1999-2003). Sí, va pactar amb el moderat PP de José Maria Aznar. Però és que a més, l’aritmètica el permetia altre tipus de pactes (ERC i, fins i tot, PSC). Per què doncs va pactar amb el PP?
Les possibilitats aritmètiques d’un pacte PSC-PP són, segons totes les enquestes publicades, impossibles. En tot cas seria més probable una reedició del tripartit. El que també diuen les enquestes és que CiU, si guanya, no sembla poder arribar a la majoria absoluta. Ens podria dir el senyor Puig amb qui tenen idea de pactar ells? Descartarien qualsevol tipus de pacte amb el PP? I amb el PSC, ja que té el mateix model de país que el PP?
Que el cínic Felip Puig no pretengui prendre’ns per idiotes. Aquí els únics que van arribar a pactes de govern (a Catalunya, però també a Madrid) amb el PP van ser ells. Perquè CiU sí que té el mateix model de país que el PP, i això ho demostren dia sí, dia també, amb les votacions als parlament de Catalunya i d’Espanya; amb les propostes de reforma laboral, supressió d’impostos, privatització de serveis públics...
Els analistes polítics quan treuen conclusions de les enquestes publicades posant una línia molt clara que separa els vots sumats pel tripartit i els de PP-CiU, per alguna cosa serà...

1 comentari:

àngels ha dit...

Quan CiU "treu" en Felip Puig és que va a repartir llenya. Jo no vaig sentir les seves declaracions, però són del tot previsibles. I em fa gràcia veure quan l'amaguen o quan el deixen anar... Ara toca mossegar i el Felip Puig, va, i mossega. Una mica trist tot plegat, oi?

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails