24 de març de 2010

El govern de Vic SÍ té memòria històrica

O és que algú ho dubtava? El que passa és que parlem d'una memòria selectiva.
Aquest equip de govern no va voler organitzar l'acte a Osona en memòria dels represaliats pel franquisme, de fet, dissabte passat no va assistir ningú d'ells al mateix acte que sí va voler organitzar la ciutat de Manlleu, tot i que un d'aquests represaliats que va ser homenatjat era vigatà. Però un dia abans, divendres, entregaven la medalla d'Or al bisbe Guix, que no dic que no es la mereixés, però molts d'altres també.
Més clarificadora era la presentació, aquest dilluns, del llibre "Los sicarios de la retaguardia (1936-1939)", que com el seu nom indica parla dels assassinats a Vic del bàndol republicà. Aquí sí que va haver-hi presència d'un membre de l'equip de govern, ni més ni menys que del 1er tinent d'alcalde i regidor de cultura, Xavier Solà [*veure correcció]. Com no podria ser d'una manera, també hi era present l'actual bisbe vigatà, Romà Casanova [**veure correcció].
És la memòria selectiva del govern vigatà. Molt desmemoriada amb els que mai no han estat homenatjats i molt memoriada amb els que durant 40 anys van ser-ho. I les seccions locals d'ERC i PSC amb aquella alegria...

*correcció: Finalment Xevi Solà no va assistir a la presentació del llibre. Va delegar-la en un altre membre de l'equip de govern del mateix partit, en Jaume Puig, a qui va deixar per escrit el que havia de llegir.
**corecció: Tampoc va assistir el bisbe, que va anar a inaugurar una nova escola concertada a la cormarca
***la informació de la presentació la podeu trobar aquí


Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails