11 de març de 2010

Apareix Jon. La sospita es manté

Segons s'està informant avui, sembla ser que ha aparegut el cos sense vida del militant d'ETA Jon Anza. El cos portava gairebé un any a una morgue de la ciutat francesa de Tolosa, ara diuen qua ja s'ha identificat. Un any més tard!
Per tant, la pregunta Non da Jon? (on és Jon?) queda resolta, però no es resol, ni molt menys, que és el que ha passat amb Jon.

Diuen els mitjans que va morir d'un infart. Que van trobar-lo el dia 29 d'abril de 2009 a un parc de Tolosa desorientat i que el van portar a un hospital on van comprovar que patia un infart del que moriria el dia 11 de maig. La família havia denunciat la seva desaparició i ETA va denunciar que el dia 18 d'abril va faltar a una cita que tenien amb ell. Per tant, la gran pregunta és: què va passar amb Jon entre els dies 18 i 29 d'abril de 2009?
Segurament ens quedarem sense saber la resposta, o potser el sinistre-ministre Rubalcaba ens doni alguna de les seves explicacions. El que és segur és que no hi haurà una resolució del Parlament Europeu condemnant la seva mort, ni les tortures a Espanya i França (tot i que podrien tenir la base dels informes anuals d'Amnistia Internacional). I és que tothom sap que resulta molt més fàcil i gratuït condemnar Cuba que un país de l'UE o els EUA.
Jo no sé que va passar realment amb Jon, tot i que no fa bona olor el que es sap del cas. Tampoc el qualificaré de refugiat polític, com feia l'esquerra abertzale. Jo no tinc les coses tan clares com semblen tenir-les els que condemnen determinats països (algun company de viatge, per sort no de grup, inclòs).

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails