2 de febrer de 2010

EntreVeïns-Veïnes, amb els veïns i veïnes d’Osona

Demà dimecres es presenta a la comarca d’Osona un nou projecte solidari al que em sento proper per motius diversos.

Un, el principal, perquè crec en la filosofia d’aquest projecte. El projecte EntreVeïns-Veïnes té com a idea la solidaritat de proximitat, la solidaritat en un nucli de relacions personals que a tots ens és proper, però al que de vegades no prestem la suficient atenció: El barri. Si miréssim amb deteniment veuríem que molt a prop nostre hi ha persones, veïns, veïnes que passen dificultats. A les nostres escales hi ha famílies en les quals cap dels seus membres treballa, on hi ha gent gran que passa gana, on hi ha persones que no saben com accedir a determinats serveis i ajuts socials per manca d’informació.
És aquí on intervé aquesta associació. La seva tasca consisteix en assessorar i insertar a aquestes persones, a aquests veïns i veïnes, a l’hora d’aconseguir una feina, un habitatge, un ajut al que tindrien dret però que desconeixen, fins i tot, accedir al menjar. EntreVeïns-Veïnes també vol facilitar l’accés al menjar, a través d’una botiga solidària, a aquelles persones amb greus dificultats econòmiques. Aliments bàsics com l’arròs, farina, patates, conserves, etc. Semblaria mentida, però als nostres barris tenim veïns i veïnes que tenen dificultats per poder fer els tres àpats cada dia.

Hi ha un segon motiu pel que em sento proper a EntreVeïns-Veïnes d’Osona: que moltes de les persones que ho volen tirar endavant em són molt properes. Amics i amigues de l’Erm de Manlleu, d’EUiA, del sindicat... Gent solidària que, davant una dificultat, pren el brau per les banyes plantant cara a l’exclusió social dels seus veïns.

El projecte d’EntreVeïns-Veïnes ja s’ha desenvolupat amb èxit a d’altres localitats catalanes com L’Hospitalet de Llobregat, Rubí, Mont-roig del Camp, Barcelona... Apadrinat pel la Fundació Clariana, EntreVeïns-Veïnes ja fa setmanes que va començar la seva feina a la nostra comarca. Des de mitjans de desembre, en un local situat al carrer Pintor Guàrdia (nº11) de Manlleu, una insertora social ja ha començat a desenvolupar la seva feina. Que el projecte és del tot necessari ho demostra el fet que en aquest mes i mig, obrint de moment només un parell de dies per setmana, ja s’han atès prop d’un centenar de famílies. M’explicaven les persones que tiren endavant el projecte, que la principal preocupació era la de trobar feina.
EntreVeïns-Veïnes es basa en el voluntariat ciutadà. Voluntaris que posen part del seu temps en col·laborar amb el projecte, i/o voluntaris que expressen la seva solidaritat apuntant-se com a tal i fent aportacions econòmiques. Jo no podré ajudar amb el meu temps (més que res per no tenir-ne), però tinc la intenció de col·laborar econòmicament amb l’associació. Us animo a apuntar-vos!
Demà al vespre, al restaurant El Morter de Manlleu ens presentaran el projecte. Haurem de pagar 20€ pel sopar, dels quals una part (5€) serà una aportació solidària. Ja us explicaré com ha anat...

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails