21 de gener de 2010

Suport grapases a l'alcalde de Vic

Dimecres dia 20. Em truquen per telèfon i em diuen que l’Ajuntament de Vic ha tingut penjada el dia anterior a la seva web oficial (www.vic.cat) un enllaç en el qual es recollien firmes de suport a l’Alcalde. En un primer moment no m’ho puc creure, de seguida penso, coi si parlem del govern de Vic...! Tot és possible.
Demano més informació. Em diuen que la pàgina ja no està activa, però que alguna persona ('amiga seva') des de l’Ajuntament els hi havia trucat informant i demanant l’adhesió. Es veu que algú havia fet penjar l’enllaç i algú altre, veient la bestiesa que suposava, el va fer treure, però durant unes hores havia estat penjat.
Investigo per internet. Finalment arribo a una pàgina de facebook de suport a l’alcalde de Vic, ‘Jo dono suport a l'alcalde de Vic per retirar els indocumentats del padró’ en la qual encara hi havia penjat aquest enllaç: http://www.vic.cat/suport/pagines/index.aspx. El clicko i efectivament em porta a una pàgina no activa. Miro qui administra aquest grup de facebook: uns dels administradors és Jaume Puig i Canal, regidor de CiU a Vic. A la tarda torno a entrar al grup i ja han eliminat l’enllaç en qüestió.
Com que sóc bastant nefast per això de la informàtica, i la persona que em va passar la informació tampoc ha pogut ensortir-se’n, us demano si hi ha algú a la sala que pugui ajudar-me a comprovar que efectivament la pàgina ha estat penjada. Algú més l’ha vista?
La persona que m’ha informat és de total confiança. És per això que aquest affaire tan estrambòtic em planteja dubtes: A qui se li va ocórrer una idea tan estúpida? Com és possible que l’executés sense control previ (a posteriori sembla que sí que va ser-hi)? Els que remenen per internet no saben que molts ulls miren el que hi apareix? És possible que puguem presenciar algun desgavell més?

foto: naciodigital.cat

5 comentaris:

àngels ha dit...

Iñaki, la pàgina existeix i els creadors i entre els administradors hi ha el tal Puig Canal, i un dels vocals és el cuc Salvador Sostres. Ja te 7.33o admiradors, i ara la feina serà veure si cap d'aquests personatges el tinc per amic per esborrar-lo immediatament. Si el que volies saber és si el Puig Canal hi estava implicat, i tant! N'és administrador! Una abraçada!

iescudero ha dit...

No, si la pàgina de facebook ja la coneixia, Àngels! I que en Jaume Puig n'era administrador també.
El tema és que des de la web oficial de Vic (www.vic.cat) va haver-hi penjat un enllaç (http://www.vic.cat/suport/pagines/index.aspx) on es recollien suports a l'alcalde. De seguida el van treure (per raons obvies), però encara durant unes hores més va estar enllaçat a la pàgina de facebook administrada per en Puig (d'on també la van treure).
El que m'agradaria és poder comprovar que l'enllaç a la web oficial de Vic va estar actiu durant unes hores, i així demostrar l'us propagandístic del recursos municipals en favor d'una persona...

Ens veiem, Salut!

Arnau Martí ha dit...

En Rubèn Novoa també ho anuncia al twitter: twitter.com/rnovoa/status/7791364820

iescudero ha dit...

Sincerament em sembla vergonyòs! Penso que caldria demanar alguna explicació... Això és un abús dels recursos públics

Toni Perico ha dit...

Aquest és Ruben Novoa és Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (membre del secretariat nacional de la Sectorial de Noves Tecnologies i Societat de la Informació)

Per altra banda, per tenir la prova que l'enllaç va estar a la web, ens cal coneixer algú que s'hagi afegit i que encara tingui a la memoria caché del seu PC , la plana de l'ajuntament de VIC.
En coneixem a algú???

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails