25 de gener de 2010

Ascó: de la incompetència de ZP a la hipocresia de CiU

Ahir una delegació d'EUiA encapçalada pel company Fèlix Alonso es va manifestar a Ascó, juntament amb la gent de les Terres de l'Ebre i els companys d'ICV i ERC, contra la instal·lació del cementiri de residus radioactius a Catalunya. Com ja és sabut, hi ha la possibilitat que el municipi d'Ascó sol·liciti acollir aquest cementiri radioactiu. El cas del destí d'aquest cementiri demostra la incompetència i la hipocresia d'algunes forces polítiques.
La part de la incompetència se l'emporta, com s'ha convertit ja en costum, el govern espanyol. Estem davant un altre cas de l'habitual actitud d'en ZP d'espolsar-se els problemes. És inaudit obrir un concurs públic, com si de cobrir una plaça de l'administració es tractés, entre els municipis de l'estat per a la instal·lació d'un cementiri nuclear per a emmagatzemar residus radioactius que tindran una afectació de segles per a les persones i el territori, de segles. Va, que s'apunti qui vulgui, que tenim molts milions per a repartir! Vergonyós! Una decisió que afecta de ple a molts municipis, a comarques o a una comunitat, es deixa en mans del govern d'un petit municipi. Ara tots els ulls i les pressions es centren en què farà l'equip de govern d'Ascó (igual que el manxec de Yebra). Mentrestant, el govern espanyol xiula mirant cap a una altra banda. Jo origino un problema, però la pressió se la passo a un altre. Pura essència ZP.

La hipocresia també té un propietari habitual: CiU. En un principi s'havia de respectar la decisió del municipi, pensem que CiU és (juntament amb el PP) un dels partits més favorables a l'energia nuclear. Ahir però vaig sentir Puig i Madí dir que la postura de CiU era contraria a la instal·lació a Catalunya del cementiri nuclear i que els regidors de CiU a Ascó havien de creure, sinó, expulsats! L'explicació del perquè d'aquest posicionament és magnífica: CiU està a favor de l'energia nuclear però no d'emmagatzemar els residus que genera. Toma ja! Així és natural que parlin de l'energia nuclear com l'energia més neta (per suposat obvien les renovables), generem l'energia i la merda acumulada que se la mengi un altre. Només falta que CiU proposi fer el que fan d'altres països: comprar un govern corrupte d'Àfrica o Àsia i enviar-li en contenidors tota la merda radioactiva generada. Senyors de CiU, els informo que l'energia nuclear genera residus, que contamina les aigües. Aquest és un preu que no només pagarem nosaltres, és una altíssima hipoteca que deixarem a les generacions futures.

Discrepo del company Herrera quan diu que com que Catalunya és el territori més nuclearitzat de l'estat no ens pertoca allotjar el cementiri. Precisament, per solidaritat, ens tocaria a nosaltres menjar-nos el cementiri, a qui sinó? Ha de quedar-se aquesta instal·lació algú que no genera energia nuclear? No seria normal que jo em mengi el peix i que les espines i les tripes se les passi al meu veí. La ubicació d'aquest cementiri hauria de fer obrir els ulls als que encara són partidaris de les nuclears: què fem amb els residus? La solució a aquesta qüestió és clara: si no volem residus radioactius, no els generem. Tanquem d'una vegada les nuclears. Es mentida que sigui una energia barata i neta. És molt cara i contaminant.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails