10 de novembre de 2009

No som els culpables!

I perquè no som els culpables del desastre al que ens han portat els gestors actuals de l'injust sistema capitalista ens vam manifestar dissabte per Vic.
És hora de donar una resposta unitària a l'actual situació de crisi, crisi que és real i que estan pagant els treballadors. I perquè és hora de donar una resposta unitària, al parc Jaume Portell de Vic i a la posterior manifestació ens vam trobar representants sindicals i polítics de l'esquerra, fins i tot representants polítics que als Plens del seu municipi rebutgen donar suport a la jornada organitzada pels sindicats i després hi són presents.
Van acompanyar els companys de CCOO i UGT de la comarca els secretaris generals d'ambdós sindicats a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, la diputada d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i companya d'EUiA, Mercè Civit i els diputat osonenc d'ERC, Josep Maria Freixenet.
La veu dels representants sindicals va ser clara i va anar en la mateixa direcció: la crisi no l'han de pagar els treballadors, que no són responsables de la mateixa, la crisi l'han de pagar bàsicament els mateixos que s'han estat enriquint de manera desproporcionada durant aquests darrers anys. Cal millorar les condicions laborals, no flexibilitzar-les (= empitjorar-les), cal millorar la formació i, sobre tot, cal que els poders públics intervinguin en l'economia amb polítiques redistributives, progressives i progressistes.
També s'ha de dir, és hora que el sindicalisme i la política vagin de la mà en la defensa dels drets dels treballadors. Això, per suposat, no vol dir que hagin d'haver corretges de transmissió ni subordinacions. Això vol dir que els sindicats han d'entendre que no poden viure aïllats de la política que, a més de gestors, han de ser agents polititzadors de les seves bases. Sinó, el dia que sigui necessari mobilitzar-les amb reivindicacions que vagin més enllà del dia a dia de la seva empresa, ho tindran complicat. Els treballadors han de tenir clar que, per molt que es vulgui negar o vendre el contrari, pertanyen a una classe social, una classe que s'ha de mantenir unida en la defensa dels seus interessos. Aquesta, també és feina del sindicalisme.

imatge: osona.com
més informació: web d'EUiA d'Osona, osona.com, 9nou.cat, elter.net

1 comentari:

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails