29 de setembre de 2009

Moviments previsibles a l’equip de govern de Vic

Fa ja mesos que a l’equip de govern de Vic comencen a teatralitzar-se presumptes discrepàncies en forma de vots particulars als plens. La, fins ara, granítica unitat del tripartit vigatà comença a esquerdar-se. Diferències de model?, o d’aspectes programàtics importants?

Quan vam comprovar en pròpia carn com tracta el nucli dur de l’equip de govern vigatà les discrepàncies en aspectes importants de política municipal (educació, urbanisme...) i vam veure les reaccions dels “socis” d’esquerres, va quedar clar que els que es quedaven ho feien renunciant a un projecte de ciutat alternatiu al que imposava CiU. Hi ha hagut àrees on les coses s’han fet mínimament bé, no ho nego, però en quan al nucli dur de les polítiques per a la ciutat, els socis de CiU han hagut d’empassar-se el programa convergent (potser, més encertat seria dir el d’en Xevi Solà). Fins i tot, ha estat ERC la que més por ha tingut a expressar discrepàncies, també en temes menors per a la governabilitat de la ciutat, que no per a la seva identitat com a partit (estelades, sopars amb presència de la Casa Reial espanyola, el vergonyós cas del no reconeixement d’en Marià Serra...).

Una de les preguntes que molts ens fèiem era quan temps trigarien els “socis” en marcar alguna diferència respecte CiU. Era clar que no podien aguantar tota la legislatura amb aquesta actitud de total submissió. Arribar a les properes eleccions municipals (2011) amb aquest bagatge seria un suïcidi polític per més glòria d’en Vila d’Abadal i Xevi Solà.

Ara ja tenim la resposta: els moviments comencen just passat l’equador de la legislatura. Imagino que tota aquesta escenificació deu estar pactada: baralles i baralletes sobre qüestions menors i mocions identitàries per tal recuperar terreny a la CUP. Però la realitat és que els desgavells del POUM, els EBEs, les fundacions privades per a gestionar l’educació i la cultura, etc, tiren endavant sense gaires problemes. Desmarcar-se? Sí, però sense posar en dubte els projectes centrals del govern.

Publicat a l'Alternativa d'Osona. Setembre 2009

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails