15 de setembre de 2009

Després de l'estiu, torna la SETMANA ROJA

I torna amb el recull del millor de l'estiu, que tot i el període vacacional, ha estat productiu entre els blocaires d'I Love IU.
S'encarregava de fer la selecció el buc insígnia de la blocosfera roja, aquí la teniu:

La blocosfera de l'Esquerra no només no ha estat inactiva, sinó que a més ha crescut i amb projecció de futur. Hem tingut un nou moscovita que ens ha portat don Ricardo, i que segur ja s'ha muntat un petit i reeixit bloc.
Una mica més crescudet ens ha arribat en Viul, un nou blocaire d'I Love IU, que ens escrivia sobre la hipocresia internacional arran d'una trobada entre els eixerits presidents de les democràcies més exemplars del planeta.
Res a veure, per cert, amb aquesta ferotge dictadura veneçolana: la caló i el diari global van fer mossa al cervell de Javi, qui no aconseguia entendre com els empresaris patris decidien regalar la seva riquesa al sàtrapa de Caracas.
Aquest estiu han ocorregut algunes coses que han cridat l'atenció de la blocosfera d'esquerres. Singularment el cop d'estat d'Hondures. L'Àngels va destacar la solidaritat d'I Love IU amb el poble hondureny i la seva resistència contra els colpistes.
Mentre ens intentaven convèncer que el d'Hondures no era un cop, explicaven que el que sí que hi ha és una persecució contra la dreta espanyola. Inés ens recordava (i l'hi recordava a la cara als diputats madrilenys del PP) que l'únic espionatge il·legal que coneixem relacionat amb el PP és el que els mateixos van ordir des de les institucions autonòmiques madrilenyes.
Per l'agost hem commemorat el 70è aniversari de l'assassinat de les Tretze Roses. Hi ha hagut moltíssims records, denúncies d'hipocresia, etc...? Però cada any qui més ens emociona és Rafa, que des de Kabila recorda les que van ser companyes de la seva mare a la presó de Las Ventas.
Menys emocionant ha estat la tableta d'Aznar. Mentre passejàvem els nostres sacsons per platges, terrasses i quiosquets de món, vèiem les fotos del Terminator de les Açores. Javi, el hijo rojo, ens desvetllava els cinc passos seguits per Aznar per a aconseguir un abdomen sobre qual es pugui deixar una bici dreta sense necessitat de pota de cabra.
Sobre els successos de Pozuelo de Alarcón, Enchufe ha reflexionat pausadament, sense caure en els tòpics d'un tertulià, alcalde o defensor del poble.
Altres assumptes menys frívols semblen oblidar-se si no són assassinades centenars de persones en poques setmanes. És el cas de Palestina. Ceronegativo ens va recordar que tot segueix igual i que, malgrat el que ens diguin els anuncis, l'exèrcit israelià segueix responent amb bales i desproporció qualsevol moviment a l'altre costat del mur de Cisjordània.
També sobre publicitat ens parlava Rafa Hortaleza, que va realitzar una gran anàlisi: el pla per a aconseguir la III República, que Cayo Lara li va explicar al Rei, està escrit als catàlegs d'Ikea.
Per últim, l'Alberto Garzón iniciava, en aquest article, uns interesantíssim assaig explicant què és neolieralisme.

Comença novament la Setmana Roja, elaborada cada setmana per algú d'I Love IU. El pròxim serà Viul, autor de A bloguear, a bloguear, que s'estrena en aquestes tasques.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails