17 d’agost de 2009

Trinidad Jimenez, Marina Geli i la pastilla postcoital

Us recomano aquest post de la companya Àngels Martínez Castells sobre el protocol elaborat pel Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i la Conselleria de Salut, comandada per la "peculiar" Marina Geli, per regular la venda de l'anomenada pastilla postcoital.
Quan vaig sentir la notícia, la primera reacció va ser d'indignació. Em va semblar inaudit que des d'un govern progressista es posessin tants entrebancs a les dones per accedir a aquesta pastilla i que es reconegués, i fins i tot regulés, l'objecció de consciència com a presumpte dret del col·lectiu farmacèutic per sobre dels drets i la salut de les dones. Ara, per sort, ha hagut de venir la ministra del ram a esmenar-li la plana a la consellera.


El cas és que per sort (ja feia tard) no he hagut d'escriure aquest post. L'amiga Àngels Martínez l'ha fet, com sempre, de manera esplèndida. Coincideixo al 100% amb el que escriu, fins i tot en la resposta a un comentari complimenta l'article amb una idea que jo també tenia: "el problema es molesto en una ciudad porque te puede obligar a andar bastante. Pero ¿y en un pueblo dónde el personal de farmacia sea OPUS, Guerrillero de Cristo o de cualquier otra secta ultramontana? ¿Cómo un gobierno progresista les da poder sobre una joven en una situación difícil? Marina Geli no acierta ni una, y entiende participación por dar la palabra a los poderosos de cada gremio..."
Una vegada més sembla que a determinats càrrecs polítics se'ls hi fa difícil imaginar la vida més enllà de la metròpoli.

No deixeu de llegir l'article de l'Àngels. Els comentaris els podeu fer allí.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails