28 d’abril de 2009

Tal i com anunciava, "l'han controlat"

Doncs si, no és que aquest modest blocaire sigui un analista polític de primera categoria. Tampoc tinc “topo” a l’equip de govern. Simplement passejo i conec la ciutat on visc i, el que no pot ser, no pot ser, i a més és impossible (i més tractant-se de Vic). 
Tal i com anunciava fa uns dies, al tinent d’alcalde que s’havia descontrolat ja l’han mostrat els límits del descontrol: no tocar els nassos de qui l’ha posat en el càrrec que ocupa. Era inaudit voler modificar els volums (a la baixa) de les finques de la ciutat consolidada, i era encara més inaudit voler fer-ho també a determinades zones "opulentes" de la ciutat. 
Diu el tinent d’alcalde que ha rectificat perquè hi havia gent que l’havia anat plorant al seu despatx. Aquesta és una visió feudal de la política: l’amo des del seu despatx "perdonant vides" a la pobre gent que hi va plorant amb un problema. Però jo intueixo que això no ha estat ben bé així. Bé, segurament sí que es rectifica el POUM com a conseqüència de les persones que han anat al despatx del tinent d’alcalde. Però dubto que hagin estat els que ploraven els que li han fet tirar-se enrere, més aviat diria que han estat els que han anat al despatx amenaçant de fer plorar algú altre... 
El cas és que aquest conflictiu aspecte del POUM que des del grup municipal d'ICV-EUiA vam denunciar es tirarà enrere. Queden, però, d’altres aspectes que considerem que també s’haurien de modificar: l’eliminació de zones verdes als polígons per resituar-les al nucli urbà, qüestió de dubtosa legalitat per a nosaltres; que no hagi voluntat de conservar la zona d’aiguamolls de La Sínia; que a l’Eix Onze de Setembre es puguin fer blocs de fins a 12 pisos; la limitació a 120 metres quadrats dels pisos nous del casc antic; o una qüestió de vigent actualitat en plena crisi: que no es facin públics els convenis urbanístics a partir dels quals s’han requalificat determinats terrenys (segurament us sonaran el noms d’algun eminents empresaris que han sortit d’aquests convenis ben grassos). 
Al final, la participació ciutadana si que ha estat importantíssima a l’hora de decidir el POUM. No com ens hagués agradat a nosaltres, amb diàleg previ, sinó amb l’amenaça de garrotades per part de la ciutadania indignada.


imatge: osona.com

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails