23 d’abril de 2009

Patint l'avorriment policial

No se si és un tema general, o si els que destinen a la comarca d'Osona estan triats a posta, però el tema del mossos d'esquadra que corren per la nostra comarca comença a ser preocupant. 
Mai havia tingut cap incidència amb "la nostra" policia, així que els comentaris que normalment m'arribaven sobre la seva prepotència i fatxenderia els deixava en stand bye, tot i que realment eren abundants. 
Darrerament, he sigut jo mateix que ha hagut de patir la prepotència, incompetència i fatxenderia de "la nostra"policia. El primer cas va succeir fa un parell de setmanes venint de Manlleu cap a Vic. A l'alçada de la rotonda que hi ha a sobre de l'Eix Transversal em van aturar. No es tractava de cap control d'alcoholèmia i tampoc havia comès cap il·legalitat, o sigui que em va estranyar molt. Em van fer apartar a la zona d'aparcament que hi ha a la dreta i vaig baixar la finestreta per veure la raó de que em paressin. El motiu, segons l'agent, era que no havia aturat el cotxe davant la seva presència. 
Estranyat el vaig comentar que no m'havia semblat veure cap indicació, per la seva part, perquè m'aturés. La resposta va ser que quan hi ha un agent a una intersecció s'ha de disminuir la velocitat fins a pràcticament aturar-se. Vaig quedar flipat, però em vaig veure la percala i vaig optar per no discutir-me, al·legar desconeixement d'aquesta "peculiar" normativa i desitjar-li bona tarda. El cas és que per poder incorporar-me a la rotonda, el mosso va haver d'aturar el trànsit que venia de Manlleu i dels que ja estaven fent la rotonda (creant un merder considerable).

 

aviem si els ensenyen millor...

El segon cas m'ha passat avui mateix. M'ha tocat portar la canalla a col·legi abans d'anar a la feina i a l'alçada de la rotonda d'entrada a La Guixa, al igual que fan darrerament, hi havia uns agents del mossos passant l'estona i tocant els nassos. En principi ja és curiós que es posin en aquest lloc. Els que coneixeu La Guixa ja sabreu que precisament no hi ha grans aglomeracions de trànsit. Els únics cotxes que passem per allà a aquestes hores (2/4 de 9) són els dels pares que portem la canalla a col·legi. 

El cas és que aquesta vegada m'ha tocat en a mi entretenir els mossos. M'han demanat la documentació del cotxe, la meva pròpia i veient que tot estava correcte, m'han demanat el rebut de l'assegurança. Els hi he contestat que no el duia perquè tenia entès que ja no era obligatori. L'agent en qüestió m'ha etzibat que, efectivament obligatori ja no ho era, però que ell tenia obligació de comprovar si tenia assegurança (cosa que pot fer a través de la matrícula, comprovant la base de dades que tenen) i que si l'ordinador se'ls penjava no podien fer-ho. La circumstància era kafkiana: jo complia la legalitat (que segons el mosso no estava bé, perquè dificultava la seva feina), i l'agent m'estava explicat els seus problemes laborals amb els ordinadors que se'ls penjaven... Ho bo ha arribat quan els seus problemes me'ls ha volgut traspassar en a mi. M'ha dit que m'havia de posar denúncia per no poder comprovar si tenia o no assegurança i que amb la denúncia havia d'anar a trànsit (anar a Barcelona) en menys de 5 dies perquè em la retiressin. 
Finalment, després de discutir-nos, m'ha dit que em prenia la matrícula i que comprovaria el tema de l'assegurança. Insisteixo: kafkià! Quan tornava cap a la feina, continuaven aturant cotxes a l'entrada de la Guixa. Algú més també ha arribat tard a la feina. 
Aquesta "nostra" policia aconseguirà una cosa que mai hagués ni imaginat que arribaria ni tan sols a insinuar: que acabarem trobant a faltar la Guàrdia Civil...

2 comentaris:

Jesús ha dit...

Digue-li a en Saura quan el vegis.

Carles Acózar ha dit...

Millor li diguis a un sociata, que ja va dir Montilla que ell era qui manava. Suposo que els de Osona volen coneixer el ramat i no tenen manera més adient, cordial i intelligent de fer-ho que mossegant les canilles.
O potser a les rotondes es senten com la canalla, en el sentit castellà de la paraula, veient el "tiovivo"... Criatures!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails