20 d’abril de 2009

Entre Vic, Gurb i 11.000 convergents

Ahir, ben a prop de casa meva (es podria dir que van intentar rodejar-me) 11.000 convergents (donant per bones les xifres, en aquest cas només donades pels organitzadors) es van reunir per celebrar el seu "Alderdi Eguna" particular.
Aquest matí, repassant la premsa comarcal m'han assaltat alguns dubtes: 
  1. On es troba exactament Vic-Gurg? 
  2. Si és un mèrit (que ho és) portar 11.000 militants "d'arreu de Catalunya", subratllant de manera orgullosa que venien "d'arreu de Catalunya", també seria motiu d'orgull per a molts que, posem per exemple, el PSC o PP haguessin portat tanta gent, omplint autobusos de militants vinguts de Cornellà, Badalona o Sant Adrià? No hi ha dubte que el poder de convocatòria convergent ha quedat clar, però estic convençut que en Justo Molinero hagués portat més gent (fins i tot a Vic-Gurg!)
S'acosta una nova tongada electoral. No pensem que només tenim a sobre les europees de juny, a la que ens vulguem adonar, ja estarem ficats de ple a les eleccions al Parlament de Catalunya (menys d'1 any) i a continuació les municipals. Els partits semblen voler començar a mostrar musculatura, però que ningú no s'enganyi: tot i la crisi i les mentides de ZP, el dia que aquest vingui al Palau Sant Jordi, els 11.000 convergents quedaran en un no res. Les posturetes de culturista per ensenyar musculatura, només són això: poses. La ciutadania decidirà... quan toqui!

podeu trobar més informació de convergentració al:
imatge: nació digital

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que les eleccions al Parlament teoricament són a la tardor del 2010, o sigui que falta més d'un any, no? a no sè que s'avancin...

Anònim ha dit...

Iñaki, no entenc el sentit del teu comentari. Sembla que et dolgui molt que un partit democràtic convoqui tanta gent. T'has preguntat mai perquè el teu partit no té tanta força? T'has preguntat perquè un dia el PSUC en va tenir moltíssima i la va perdre?

I això que dius que vindrà Zapatero i els 11.000 convergents quedaran en res no n'entenc el sentit. CiU ha guanyat totes les eleccions al Parlament des de 1980, vuit eleccions seguides, un cas únic a Europa. D'això en dius quedar en res? Si CiU no governa és pel suport d'ERC a Montilla, i ja veus com ho valora el seu electorat, que els retira la confiança, però aquest es un altre tema.
Menys ressentiment i més lluita social, Iñaki. I més reflexió sobre les pròpies mancances. Aquest últim post no està a l'altura de la qualitat que sol tenir el teu bloc.

iescudero ha dit...

@Anònim 1: Em sembla que tens raó, no se perquè se m’havia ficat al cap que eren pel març

@Anònim 2: Segurament també tens raó, és possible que el post no estigui a l’alçada, a l’igual que molts dels que penjo. El sentit d’aquest post era posar sobre la taula la doble vara de mesurar determinades coses que tenen alguns. De cap de les maneres puc menysprear la veritable demostració de força convergent. El que si que no trobo normal és treure tant el pit, i d’aquesta demostració voler deduir coses que no venen al cas.
El PSC-PSOE por arreplegar tanta o més gent el 'dia de la rosa', per una visita de ZP (fins i tot més si ve FG) o per la fira d’abril. També són demostracions de força que hi ha tendència a menysprear perquè estan protagonitzades pels ‘altres catalans’ (per a mi tan catalans són uns com els altres).
Mobilització social? Recordes com va tractar ‘la nostra’ la immensa mobilització del sector educatiu contra la LEC? Recordes com tracta el nostre posicionament contrari a la mateixa? Segurament no ho recordaràs perquè el que va sortir per la TV(3), i de manera continuada, van ser els aldarulls a la Universitat. La mobilització contra la LEC, invisible, tot i coincidir en el temps. Es veu que la 'mobilització social' convergent de diumenge era molt més important (almenys per 'la nostra').
Efectivament, el PSUC aconseguia arreplegar tanta o més gent en el seu dia. Fins i tot, els mítings més multitudinaris de la transició eren els del PCE... i ja veus, musculatura i poca cosa més. I no pensis, no menyspreu, sinó que miro amb certa enveja el desplegament de l’altre dia de CDC. No per les masses, que com dic no és més que una demostració de musculatura, sinó pels mitjans i el seguiment mediàtic. Tant de bo poguéssim disposar d’aquests recursos...

salut a tots dos i gràcies per participar! Ah, i poseu els vostres noms, encara que siguin ficticis, que sinó queda tot molt impersonal!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails