31 de març de 2009

Mig any del millor


Aquesta setmana li tocava la selecció al company irundarra Fernando Martínez Hinojal, editor del bloc Arkimia. Una edició especial: la del primer mig any, especial també perquè inclou per primera vegada blocs aliens a I love IU. No per compatrioterisme deu haver triat la meva entrada sobre el mossos com a una de les destacades, és que era realment bona!

Tot i així, li agraeixo haver-me seleccionat. Us deixo aquí la seva tria:


Fa sis mesos es va començar a editar un "top-ten" de la blogosfera propera a IU, dels blocs de l'agregador I love IU.  Desprès de un torn d'uns trenta resmens ens ha semblar que era moment de crèixer i obrir-nos a altres blocs, a esquerres transformades, alternatives i diverses, encara que no estiguin agrupades a I love IU.  Aquest és el primer resum obert. Per ell proposo el nom de  "la setmana roja". Em sembla un bon nom per començar, ja que el seu contingut és obert, plural, divers, i recull les opinions de qui volgui compartir-les.

Els temes d'aquesta setmana han estat: la crisi econòmica, la yihad católica antiabortista, la polèmica dels mossos i Bolonya,  la coalició PP-PSOE a Euskadi, l' assamblea d' IU-CM,...

 

Sobre la crisi ha escrit Kabila, coincidient amb Moscas en la Sopa, Quien mucho abarca, Pensamientos de Libertad i jo mateix,  recomenant lectures interessants per entendre les claus del fracàs del sistema capitalista; la lectura és una primera i interessant mesura prèvia a la lluita per a la transformació del sistema. Més informació als blocs dels autors del llibre editat per  ATTAC, Juan Torres López iAlberto Garzón, i el seu prologuista, Pascual Serrano. I en la rabiosa actualitat,Pedro Mellado explica la intervenció del Banco de España a la Caja Castilla-La Mancha.

La resposta fanàtica-integrista-catòlica contra les propostes de modificació de la lley d'interrupció voluntària de la gestació és el tema de "La santa mani", d'Hugo M. Abarca,  de "¿y si hay una procesión y no vamos nadie?", de Ceros a la izquierda y d' Henar Moreno, que parla a més  sobre la financiació pública de la  reacció yihaddista-vaticana.

Iñaki Escudero,  Des l'esquerra, explica una posició força equilibrada  i raonable sobre la llastimosa actuació dels mossos d'esquadra contra  estudiants anti-Bolonya i les responsabilitatss del Govern Catalá. Sonre Bolonia y el capitalismo académico ha escrit Enrique Javier Díaz Gutiérrez un article interessant aDominio Público, com també  Gerardo Pisarello a Rebelión, com ens avisa l' Ángels des de Punts de Vista.

Sobre el pacte PP-PSOE en Euskadi per tenir lehendakari  i formar govern han escrit a Ezkerraren Aukera Zarautzen, amb l'opinió d'EzkerBatua-Berdeak sobre aquesta coalició, i don Moscas ens recorda el que la nostra  memòria de peixoblida.

L'Asamblea de Izquierda Unida de la Comunidad de Madrid  s'ha comentat a diversos llocs, i com a mostra  A sueldo de Moscú  "Con la gente: más fuertes, más útiles", amb la resolució política que sembla obrir una nova etapa més cohesionada.

Finalment, encara que no es tracta d'un tema de tanta actualitat, m'ha interessat l'article de Júcaro a 14 de Abril "Israel: 1 tiro, 2 muertos". La setmana propera serà  JavierM, a Moscas en la sopa, qui seleccionarà el més interessant dins i fora d'Ilove IU.


Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails