2 de març de 2009

Cap de setmana electoral amb els amics d'Ezker Batua. Dissabte per Bilbo

Tal i com anunciava en un post anterior, aquest cap de setmana he estat amb una cinquantena de companys d'EUiA a Euskadi per fer d'apoderat electoral d'Ezker Batua.
És aquest el primer post d'una sèrie de 3. Als dos primers parlaré de la meva experiència a Biscaia. Posteriorment faré un darrer en que analitzaré, des de la meva perspectiva, el que han sigut els resultats electorals a Euskadi.

els més matiners esperant el bus a la seu d'EUiA

Dissabte, vam quedar els tres osonencs, en Mateo, 'la Guada' i jo, a ¾ de 7 per baixar a Barcelona. Ens havien insistit molt en la puntualitat, que tan poc habitual sol ser entre nosaltres, ja que el bus sortiria a les 8h. Poc abans de ¾ de 8 ja hi érem, o sigui que vam poder fer un cafè amb d'altres companys. Finalment, sortíem a 2/4 de 9 cap a Euskadi. Àmplia representació del Vallès Oriental, l'Hospitalet i joves.
Durant el viatge l'ambient molt bo. Sort que va ser amè, perquè va durar gairebé 9h, entre parades vàries...

Arribàvem just passades les 17h a Bilbo. Entre els brigadistes catalans moltes ganes de sortir ja de 'potes' i 'pintxos'. Però encara vam haver d'esperar a que la Rosa, d'EB, ens donés instruccions de com ens organitzaríem i pel transcurs de la jornada electoral (com tractar possibles conflictes amb gent de D3M, etc...). El Mateo i la 'Guada' anirien a Sestao, jo a Barakaldo amb gent bàsicament de l'Hospitalet. Un cop rebudes les instruccions, vam quedar els tres osonencs per sortir plegats a donar un volt i sopar, allà cap a 2/4 de 9 del vespre. Així que vaig tenir temps per veure gairebé íntegre el partit de la Real (un altre desastre més). També vaig poder parlar amb el meu amic 'Rulo' que viu a Bilbo amb la seva família, vam quedar per després de sopar.

La idea del sopar ja la teníem ben clara, 'potes' i 'pintxos' per a després entaular-nos. Al casc antic ambient, però no tant com a Donosti.
Després dels pintxos, un lleuger sopar a base de calamars en la seva tinta, 'cocido', bacallà al pil-pil i morros. Tot regat amb txakoli. Vam sortir i ja vam tornar cap a l'hotel, que també era cèntric. Allà havíem quedat amb en 'Rulo' i tots quatre vam fer una copeta i la xerrada corresponent.
Com que l'endemà s'havia de matinar i ja era gairebé la 1, en Mateo i la 'Guada' es van retirar. Feia temps que no em trobava amb en 'Rulo', així que nosaltres vam sortir a fer una altra copa ràpida. En ficava al llit passades les 3 de la matinada, i a 2/4 de 8 havia quedat per esmorzar...

1 comentari:

Carles Acózar ha dit...

...I ara et diuen "el pendó -republicà, aixó si- d'Osona". .. Salut eta gero arte! Carles.

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails