26 de gener de 2009

El millor de la setmana moscovita

Aquesta setmana la selecció de les millors entrades de la blocosfera d'IU i el seu entorn està feta amb total manca d'imparcialitat. Com és habitual, seguint les indicacions del Kremlin, don Ricardo (sempre A Sueldo de Moscú) ha fet aquesta selecció. No feu cas d'aquesta tria, segurament a darrera de la mateixa s'amaguen ocultes intencions...

Dilluns, Fernando Martínez Hinojal explicava a Arkimia la magnífica idea de la Conselleria d'Habitatge del Govern Basc, que presideix Javier Madrazo, per ajudar a qui ha de pagar hipoteca i s'ha quedat a l'atur.

Ceronegativo va fer anys aquesta setmana i dedicava una sèrie interessant de tres entrades-filípiques a autodefinir-se per activa i per passiva. La sèrie arrenca aquí, i ja la seguireu vosaltres mateixos.

El sempre brillant JavierM s'acomiada de George Bush, expresident dels USA, amb una dramàtica missiva que acaba irònicament «Vete con dios, George W. Bush. Con tu dios. No tardes». Don Javier té pressa. De la presa de possessió del nou president n'han parlat diversos blocaires. Tria l'entrada d'Eva Mª, El mundo de Ayer (cuento surrealista), que a diferència del que pensem molts de nosaltres, deixa un lloc per l'esperança. Sempre dóna gust llegir l'Eva Mª, que escriu molt be!

Antonio Rodríguez i d'altres han recordat aquests dies el pobre Enrique Ruano, un estudiant amant de la llibertat i assassinat per la policia franquista, ara fa 40 anys. Per la seva mort es van produir importants protestes a la Universitat a finals dels anys seixanta. No se suicidó, le suicidaron, ens recorda Antonio.

Rafa García Almazán ens explica que el gran pecat de que estan acusant aquests dies els integristes demòcrates Hugo Chavez és el mateix que cometen a les democràcies europees molts presidents i primers ministres que tenen la possibilitat de presentar-se de manera indefinida a les eleccions. I amb el corresponen matís crític cap a Chávez. Llegiu-lo.

Àngels ens informa que ha nascut DEMPEUS, una associació formada per persones de diferents sensibilitats polítiques que té l'objectiu de lluitar per la defensa del caràcter públic del sistema de salut, la participació social i la necessitat de donar cobertura a les patologies no prou conegudes o ateses...

Romenauer, gran persona, però amb rínxols, lamenta no haver estat espiat per la TIA d'Aguimón y Granadelo i ens proporciona les dades que els simpàtics espies haurien d'incloure en el seu expedient. També s'ocupa del mateix afer, amb una mica més de seriositat, el vaixell insígnia, Hugo Martínez Abarca, en una entrada en que confessa que està en campanya contra Esperanza Aguirre. Mai ens ho haguéssim cregut!

Aquesta setmana ha fet 85 anys que es va embalsamar el cos de Vladimir Ilich Ulianov, Lenin. Molts han parlat del tema, però Don Ricardo no té cap altre remei que citar Acero Bolchevique com la millor entrada. I la d'Antonio Flórez, com la més musical.

I desprès de les deu, ve un extra en forma de dues entrades que l'han semblat molt bones de dos blocs que no formen part d'I Love IU i que demostren que hi ha vida intel·ligent fora d'Izquierda Unida. El primer és Juan Berga, a Peregrino Mundo en el que ha publicat un comentari sobre la recomendació del govern de consumir productes espanyols. I el segon post, és aquesta magnífica entrada de Juan Torres López: 50 píldoras para entender la crisis.

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails