24 de juliol de 2008

Torno de vacances i l'esperpent continua al govern vigatà

Arribo de vacances i una de les primeres coses que intento és posar-me al dia. Marxar sense portàtil ni eines electròniques que et lliguin a l'activitat diària està molt bé, però a la tornada t'adones que estàs una mica descol·locat. M'he deixat pel camí: un Consell Nacional d'EUiA en que s'havia d'aprovar el calendari, mètode i documents a presentar a la 5a Assemblea Nacional de novembre; unes jornades a peu de carrer organitzades a Vic per la coalició(¡?) el mateix dia del nostre Consell Nacional(¿?); reunions vàries...; no he pogut col·laborar tot el que voldria (per no dir res) en la redacció i discussió del document de la ponència (de l'Assemblea Nacional) a la que estava assignat (perdoneu companys!), i en definitiva he perdut (potser de manera voluntària) pistonada amb l'actualitat d'aquestes darreres setmanes.

Així que torno i repasso diaris, blocs, etc... Una de les coses que han passat és un Ple municipal a Vic. Miro d'informar-me de com va anar en dos llocs de referència (almenys per a mi), els blocs dels amics Joan Ballana i Xavier Tornafoch.

I l'aconsegueixen. Els membres de l'equip de govern vigatà, amb el cardenal Richelieu al capdamunt, encara aconsegueixen sorprendre'm, i mira que hauria d'estar curat d'espants sent membres personatges con el cavaller, el cardenal i el firaire, i després de les coses que ja n'han parit! Però és que el grau de cinisme, prepotència i indolència d'aquests senyorets és il·limitat.Perles:


  1. Regal clientelar de 90.000 euros a una associació privada (de veïns) per a arreglar-se les canaletes. No, no sembla tractar-se d'un pla més ampli d'ajudes a les associacions veïnals, li donen en aquets perquè els hi surt d'allà mateix... I si algun altre demana una ajuda similar? Doncs imagino que l'equip de govern ho valorarà igual que ho faria un banc o una caixa, o sigui, fent el regal corresponent en funció del si el client és bo o no... És a dir: clientelisme pur i dur.

  2. Es crea un equipament en terrenys públics. En Ple, màxim òrgan de representació de la democràcia local, il Cardinale diu que els preus seran populars (10 euros). Ara, també en Ple, diu que no, que ara seran 45 euros. Ens queixem. Il Cardinale respon que els diners no ho són tot. Per a aquest la paraula crisi és més desconeguda que per a ZP!

  3. Passada legislatura: Anglada munta el show pel lloguer d'un local per part d'una església evangelista que vol dedicar-ho al culte. Aquesta gent que tenia la raó i la llei de la seva part es tira enrere després de pactar (o més bé pressionats) per l'alcalde Codina. Premsa de tot el país (i fins i tot espanyola) ve al Ple. Anglada diu que no és que estigui en contra, sinó que el que no vol és que facin soroll, que la solució seria portar-los a un polígon. En aquest últim Ple, l'equip de govern obre la possibilitat (modificant el Pla General) que els centres de culte puguin ser ubicats als polígons. Com bé diu el company Ballana, últimament Anglada està molt silenciós. Serà que es sent còmode? Ah! a la mateixa modificació del Pla, també s'obre la possibilitat de fer servir sòl destinat a equipaments públics per fer-hi hotels.

  4. Només nosaltres vam fer front a la decisió de crear una fundació privada per gestionar les llars d'infants públiques. Fundació on també estaran les privades-concertades, que accediran a aquests fons públics. Ara a més d'encarregar-se de llars d'infants, gestionarà l'escola de dibuix i la de Mas de Bigues.

Quina serà la propera que ens preparen Solà i Associats...? Fins a on arribaran les tragaderes dels grups d'esquerra(¿!?) que donen suport a aquest govern? I les de la seva militància?

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails