25 de juliol de 2008

Seseña: una Numància davant les tropes de la corrupció

Com ja he anat comentant, a les vacances no he tingut mitjà (ni l'he buscat) de seguir l'actualitat (especialment la comarcal i la virtual). Això no obsta que hagi estat més o menys al dia d'alguna noticia important (via ràdio, premsa escrita...). Del que ha anat passant durant les primeres setmanes de juliol destacaria per sobre de tot la situació concursal a la que s'ha vist abocada una de les principals constructores de l'estat: Martinsa-Fadesa.
Més que aquesta notícia en sí, el que més m'ha interessat són les reaccions a la mateixa. Les associacions del sector demanaven ajudes públiques, bona part del psoe-cialisme (uns dies social-liberal, d'altres social-oportunista) hi estava d'acord. El PP, en una línia molt coherent amb el seu ideari liberal (no intervencionisme públic), es va oposar. I nosaltres, igualment en una línia molt coherent, també ens vam oposar.
Aquest sector ha estat guanyant diners a mansalva gràcies a l'especulació amb un bé d'interès general (i públic). Aquesta especulació, i aquestes ànsies per guanyar encara més diners, els hi ha portat a les dificultats actuals. I ara els mateixos que han estat estrenyent la soga al voltant del coll de molts ciutadans han de rebre ajudes provinents dels diners d'aquests mateixos ciutadans? Vaja, curiós el socialisme del PSOE! Deu ser socialisme a l'estil Estepona. O a l'estil Seseña, quan encara manaven fent l'egipci.

Aquest exemple, el de Seseña, demostra que no tots som iguals. No tots posem la mà davant el sector de la construcció. L'alcalde, Manuel Fuentes, i els seus regidors, van plantar cara a un dels personatges més sinistres del sector, Francisco Hernando "el pocero", i ara la justícia admet a tràmit una demanda d'aquest pobre empresari i posa una fiança a l'alcalde de Seseña de 133.333 euros. Molts podran dir que la fiança no és tan elevada, segurament molts d'aquests alcaldes que han omplert moltes pàgines de diaris només haurien d'aixecar una rajola del lavabo i treure uns billets de 500 euros. Igualment, algun partit àmpliament finançat amb donacions anònimes també podria ajudar a un regidor seu (tot i que dubto que tingués un regidor en situació similar).
Però ni Manuel, ni IU disposen d'aquests diners. És per això que els nostres companys espanyols van decidir obrir un compte (2105 0036 11 1242029983 - Caixa Castella La Manxa) perquè tots puguem col·laborar amb el nostre company castellà. Espero que aquesta vegada la solidaritat i l'honestedat triomfin sobre la corrupció moral, urbanística, política o judicial. És un orgull compartir espai polític amb companys com els de Seseña. Ànims!


banner-sesena.gif

Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails