7 de març de 2008

Mercè Civit amb els sindicalistes. "Un acte amb classe"

Ahir vaig assistir a un d’aquells actes electorals que deixen un regust dolç a la boca. Són actes que, segons va dir en Miguel Sánchez, mai havíem fet a la comarca i que esperem tornar a repetir. Ahir vaig assistir a un acte en que els protagonistes eren els representants del principal col·lectiu al que van dirigides les nostre propostes, els treballadors i treballadores.
Ens vam arreplegar prop d’una trentena de persones del món del treball osonenc en un acte que van organitzar dos companys i amics de l’àmbit sindical. En Mateo Heredia, responsable de la construcció de CCOO a Osona i militant d’EUiA, i en Miguel Sánchez, membre de l’executiva de CCOO a Osona i militant d’ICV. Aquestes persones del món sindical osonenc van reclamar el vot per la coalició ICV-EUiA, deixant clar que encara hi ha sindicalistes que es mullen en l’àmbit polític. Si cineastes, cantants, intel·lectuals i membres d’altres sindicats es mullen, per què una coïa de sindicalistes propers no poden fer-ho igualment? Doncs bé, fins fa ben poc sembla que això no estava ben vist (intervencionisme li deien).
A més, vam poder comptar amb la presència de la Mercè Civit, companya d’EUiA i des d’aquesta darrera legislatura diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA. La Mercè és segurament una de les persones de l’escena política catalana que millor coneixement té sobre qüestions del món laboral. De fet, fins que no va ser elegida diputada va ser responsable de la dona de CCOO i des de fa molts anys s’ha dedicat a la defensa de la classe treballadora des del sindicat. Així doncs, domina la matèria i es va notar. Va parlar de les importants diferències programàtiques de la nostra coalició amb la resta de formacions polítiques en matèria fiscal i laboral, i ho va fer d’una manera clara i entenedora.
Espero i desitjo que actes com aquest es tornin a repetir, a la fi, som moltes les persones que dediquem una bona part de la nostra vida a la política i també al sindicalisme, sent per exemple delegats a les nostres empreses. De vegades les organitzacions polítiques fem els actes pensant més en la repercussió mediàtica i en la pròpia militància, més que en acostar posicions amb col·lectius que poden tenir afinitat ideològica. I quina millor manera d’arribar als treballadors que siguin persones que treballen dia a dia per defensar els seus drets les que els hi facin arribar les nostres propostes?
I diumenge a votar, a votar AMB CLASSE!
Foto i peu de foto: 9 Nou

PD: Dos comentaris sobre el peu de foto: 1) Si la Mercè Civit és diputada de la coalició (ICV-EUiA) i militant i portaveu d'EUiA, d'on ve que li canviïn la militància? 2) Per què apareix la militància d'un sindicalista i no la de l'altre?

Per desgràcia, no és una qüestio del reporter del 9 Nou, és un tema que es repeteix a gran part dels mitjans comarcals i nacionals. En fi, un petit exercici de pataleta per a descarregar la tensió de la campanya...

Miquel Sánchez (ICV i CCOO), Xavier Tornafoch (ICV), Mercè Civit (ICV) i Mateo Heredia (CCOO)

traducción al español

2 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Iñaki, tens raó. A la versió digital d'El 9 Nou, ja està esmenat. A la de paper, per desgràcia, quedarà per la posterioritat així. Igual que hi quedarà en la convocatòria de la roda de premsa (reproduïda, si vols comprovar-ho, a Osona.com): allà es deia que la Mercè Civit és diputada d'ICV. No és excusa, però. Pel que fa als sindicalistes, no sé la militància d'en Mateo i, per tant, el que he fet, és eliminar la d'en Miquel. Salut, company, i que demà hi hagi sort, que amb una campanya tan bipolaritzada, falta que us farà.

iescudero ha dit...

L'exemple del peu de pàgina del 9 Nou només volia servir d'això, d'exemple. I aquest exemple era realment bo, tot i que reconec que uns dels que millor cuideu aquests detalls sou vosaltres. És un tema que és repeteix i encara més a nivell nacional. Ja sé que en aquest cas l'error ve d'una nota enviada malament (vull creure que per error). Segurament el tema no té més importància que la que li poguem donar nosaltres, i que no és tanta.
Més important serà tenir demà la sort que ens desitges i que t'agraeixo. Crec que la necessitarem (nosaltres i d'altres companys de les esquerres "perifèriques"). Cony, si fins i tot els idiotes d'ETA aposten per la bipolarització!!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails