16 de febrer de 2008

Postals electorals (II): El PSOE vol fer desaparèixer l'autèntica esquerra a cop d'enquesta


que veieu de fals en aquest bitllet a més del de la foto?

Insisteixo, perquè es una qüestió repetitiva i de vital importància, sobre un tema que apuntava al darrer post: la campanya bruta, a la caça del vot útil, a la que ens tenen acostumats des de Ferraz. Zp competeix amb la dreta extrema del PP prometent diners a canvi de vots mentre les propostes polítiques de contingut són obviades.
Ahir es va publicar l'enquesta del CIS sobre intenció de vot que insisteix en la idea d'una situació d'empat tècnic entre PP i PSOE. A la que vaig fullejar els titulars als mitjans digitals em van venir al cap les paraules de ZP a Gabilondo: "...s'ha de mantenir la tensió". Estem davant la mateixa situació que cada campanya electoral han de patir els votants d'esquerres, la crida al vot útil. Davant la manca de propostes d'esquerres, el PSOE només pot competir pel vot de formacions situades a la seva esquerra apel·lant al vot de la por.
L'anàlisi de l'enquesta del CIS deixa a les clares la feina feta pels "cuiners" de ZP. Si us interessa el tema, o si simplement sou curiosos, us deixo aquest interessantíssim post del company d'EB i bidasotarra com jo, Fernando Martínez Hinojal. Aporta un parell de gràfics de la mateixa enquesta on podreu comprovar les dosis d'imaginació que li han posat les persones del CIS.
Sobre aquest tema us deixo també el comentari de la companya Àngels Martínez Castells. És un post sobre el vot útil que haurien de llegir els votants socialistes que volen un govern d'esquerres.
I per acabar, sobre el vot útil també us deixo els sempre interessants comentaris d'en Ricardo Royo-Villanova.


Ah! No té res a veure amb el tema d'aquest post, però no podia deixar de recomanar-vos aquest post d'en Kabila. Vídeo d'els del Polònia parlant d'en Jiménez Losantos i després Losantos parlant al seu programa del Polònia, de TV3 i dels catalans. En dues paraules: im-pressionant.

1 comentari:

angelsmcastells ha dit...

Hola, Iñaki: Ja veus que avui La Vanguardia publica un sondeig seriós que dona 4 punts de diferència entre PSOE i PP i no el punt i mig "governamental"! Utilitzar la por a la dreta i la mentida sistemàtica per menjar vots a l'esquerra en lloc de combatre ideològicament per guanyar-se indecissos i abstencionistes em sembla del tot indigne! Una abraçada, company!

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails