15 de febrer de 2008

“Partios” i “doblaos”… de risa

Qui vol fer política d’una manera digna, pedagògica, amb propostes clares i coherents, ho té cada dia més complicat. Els partits majoritaris es dediquen a vendre fum i a insultar la intel·ligència d’una ciutadania ja prou despolititzada.

La ministra partía y doblá que no va acostar-se a Catalunya quan Bellvitge semblava un formatge de gruyère i els rodalies catxaven, dia sí, dia també, agafa un avió, baixa a Reus, agafa l’AVE i arriba a Barcelona per a dir-nos que gràcies a la seva gestió l’AVE arribarà a Sants el dia 20 de febrer... “de este año, claro, ja, ja”. Estem en (pre?)-campanya i la ministra ha de venir a Catalunya a buscar vots... dels seus electors de Màlaga. La ministra devia tornar al seu país partía y doblá de risa.
Mentre tant, ZP continua prometen diners i regals a qui el voti. No parla de defensar les escoles i la sanitat públiques, no parla del model d’estat que vol, no parla de rodalies, ni d’habitatge públic, ni de la pujada dels preus, ni de deslocalitzacions. Es dedica a prometre diners i a il·legalitzar partits bascos quan convé electoralment. Després un micròfon el delata i l’agafa dient que les enquestes van bé però que s’ha de mantenir la tensió, cosa que vol dir que s’ha de continuar acollonint els potencials votants d’esquerres amb l’amenaça del PP. Gent que va pel món d’intel·ligent i compromesa ja s’ha cregut l’engany i passa a donar suport a ZP (l’últim Saramago, mare de Déu!!). ZP també es deu estar partint... de riure.

El cinisme, la indecència i la mentida no són cosa exclusiva de les espanyes o de Catalunya. A Vic ho sabem prou. Al darrer Ple municipal l’equip de govern es va riure de valent de l’oposició democràtica (només de la democràtica, perquè sembla que a Anglada i als seus sequaços sí que els fan cas). Tanquen dos ciberateneus sense avís i quan se li està demanant sobre el tema, la regidora encarregada del tema agafa i marxa. Segurament va sortir perquè no es podia aguantar el riure...
La regidora de la CUP, Laia Jurado, retreu l’alcalde in pectore, Xevi Solà, que no l’hagi (per segona vegada!) respòs a unes instàncies. Com que Solà de vergonya no en té, no necessita sortir per riure de gust. Es riu directament a la cara de la Laia i diu que “és que sóc molt despistat”. Algú recorda el Cardenal Richelieu donant explicacions...?
I el cavaller? ai el cavaller! La llei li permet retirar de l’ordre del dia les mocions que consideri...i les va retirar totes, les 11 que es presentaven! Que més vol un senyor feudal que tenir potestat per a eliminar les propostes de l’oposició. Per aquest fotre-se’n del populatxo és una cosa natural, els seus avantpassats n’estarien ben orgullosos.

Jo, que a més d'optimista sóc realista, molt em temo que després de les eleccions del 9 de març continuaran rient els mateixos.

Pena, Peeenita, Pena, Pena, Penaaaa...
Cap comentari:

potser també t'agradi...

Related Posts with Thumbnails